Eretiki Κουζίνα

Γεμιστά με ρύζι- κιμά και φέτα

Γεμιστά με ρύζι- κιμά και φέτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φτιάξτε πεντανόστιμα λαδερά και εύκολα γεμιστά

Υλικά

8-10 μερίδες
Για γέμισμα:
10 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
10 μεγάλες πράσινες πιπεριές

Για τη γέμιση:

200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
18 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
Την ψίχα που θα αφαιρέσουμε από τις ντομάτες
2 επιπλέον ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 ματσάκι μαϊντανός
Δυόσμος φρέσκος ή ξερός
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
200 γραμμάρια φέτα
Για το ταψί:
2-3 μέτριες πατατούλες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη για τις πατάτες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί. Τις ντομάτες με το κοτσανάκι από κάτω και τις πιπεριές με το κοτσανάκι από πάνω.

Αδειάζουμε τα λαχανικά μας και κρατάμε την ψίχα που θα βγάλουμε από τις ντομάτες.

Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, τις δύο επιπλέον ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον δυόσμο αν βάλουμε φρέσκο. Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το δυόσμο αν βάλουμε ξερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να χυλώσει λίγο το μείγμα μας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι. Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αν μας περισσέψει γέμιση και έχουμε χώρο στο ταψί μας γεμίζουμε και άλλα λαχανικά. Διαφορετικά μπορούμε να φυλάξουμε τη γέμιση σε ένα μπολ στην κατάψυξη για να την χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Παραχώνουμε τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου μιάμιση ώρα.

Απολαμβάνουμε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!!!

Πηγή: cookpad.com

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X