Show Biz

Οργισμένος ο Κώστας Γαβράς: Προσβολή να λένε ότι προωθώ την Κυβέρνηση

Οργισμένος ο Κώστας Γαβράς: Προσβολή να λένε ότι προωθώ την Κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προσβεβλημένος δήλωσε ο Κώστας Γαβράς για όσους λένε ότι χρηματοδοτείται για τη νέα του ταινία από την κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της.

«Κάνω ταινίες εδώ και 50 χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο»,

δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, που αυτές τις ημέρες κάνει γυρίσματα στην Αθήνα για τη νέα του ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικοι στο δωμάτιο» (Adults In Α Room).

«Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της.

Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά.

Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο», τόνισε ο σκηνοθέτης στο ΑΜΠΕ, αναφορικά με τις αντιδράσεις για την επιχορήγηση ύψους σχεδόν 630.000 ευρώ, που υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Τα γυρίσματα για την ταινία συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς.

Σε αυτή, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα και ο Χρήστος Λούλης τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Να σημειώσουμε ότι ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και César.

Τι έγραψαν τα ΜΜΕ…

Ο τύπος έχει γράψει για επιχορήγηση ύψους 629.561,45 στην νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in a Room» (Ενήλικοι στο δωμάτιο) που αποφάσισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Για την ταινία που γυρίζεται αυτή την εποχή είναι βασισμένη στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης του 2015.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των επιλέξιμων δαπανών,

ήτοι στο ποσό των εξακοσίων είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ένα ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών (629.561,45 €).

Το ποσό της επιχορήγησης θα καθορισθεί επακριβώς μετά την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και την ολοκλήρωση του ελέγχου ολοκλήρωσης υλοποίησης και τον έλεγχο του επενδυτικού σχεδίου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4487/2017,

σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στο άρθρο 11 της υπ’ αρ. 923/2018 ΚΥΑ (Β΄ 1138).

Ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ότι τα χρήματα (επιχορήγηση) δίνονται σε όλες τις ξένες παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα, για να τις προσελκύσουν επενδύοντας στην χώρα μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Παππά:

«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί)

και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία.

Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα «γαλαζοπράσινα» σκάνδαλα,

οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα.

Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τραγωδία. Νεκρός ο πολύτεκνος αστυνομικός που είχε χαθεί

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X