Ελλάδα

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές το γράμμα του 16χρονου που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λόγω bullying (vid)

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές το γράμμα του 16χρονου που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λόγω bullying (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γροθιά στο στομάχι η υπόθεση ενός 16χρονου μαθητή από την Πάτρα, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από bullying που δέχθηκε από συμμαθητή του.

Διαπόμπευση και ζωή κόλαση!

Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 16χρονου, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη. Η ίδια την Παρασκευή παρατήρησε μια αλλαγή στη διάθεση του γιου της, προσπάθησε να μάθει τι του είχε συμβεί, ωστόσο εκείνος ήταν αρκετά φορτισμένος και δεν ήθελε να το συζητήσει.

«Του έδωσα τον χώρο και τον χρόνο για να μου μιλήσει όποτε το ένιωθε ο ίδιος. Έτσι κι έγινε. Μου είπε ότι είχε μια λογομαχία με έναν συμμαθητή του, η οποία κατέληξε σε καβγά κι εκείνος τον χτύπησε άσχημα», είπε η μητέρα.

Ακολούθησε η διαπόμπευση του μαθητή στο διαδίκτυο και ο 16χρονος ένιωσε ανήμπορος να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό του.

«Από την αρχή του είπα ότι δεν πρέπει να απαντήσει στη βία που δέχθηκε, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο. Όμως εγώ παραλίγο να χάσω το παιδί μου», πρόσθεσε.

Σκιάθος: «Μαύρες» διακοπές! Πάτησε και σκότωσε τη γυναίκα του με το αυτοκίνητο

Ο συμμαθητής του 16χρονου τιμωρήθηκε από το σχολείο με διήμερη αποβολή, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εξαπολύσει νέες απειλές εναντίον του γράφοντας στο διαδίκτυο πως «το πάρτι τώρα αρχίζει».

Η μητέρα μάλιστα τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, τόσο από το σχολείο, όσο και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Το γράμμα του 16χρονου που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω bullying

Το ίδιο το αγόρι με ένα γράμμα του προς τους συμμαθητές του, που το κοινοποίησε σε σελίδα, μέλη της οποίας είναι μαθητές του σχολείου του και δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει τίποτε άλλο παρά μόνο τη γαλήνη, μέσα στην οποία είχε μάθει να ζει έως σήμερα.

«Θέλω να ξέρετε πως στο σχολείο δεν ήρθα για να δημιουργήσω πρόβλημα, ούτε ταραχή. Ήρθα με τις καλύτερες προοπτικές θέλοντας αυτά τα τρία χρόνια που θα ‘μαστε μαζί να μείνουν ως μία καλή ανάμνηση που θα μας συντροφεύει στο υπόλοιπο της ζωής μας. Δεν είμαι ούτε μάγκας, ούτε νταής. Μα πιο πολύ απ’ όλα δεν είμαι τρελός», γράφει ο 16χρονος.

Στο γράμμα δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων, σημειώνοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο συμμαθητής του αποκάλεσε τη μητέρα του «ζώο». Εκείνος του ζήτησε να μην ξαναπροσβάλει τη μητέρα του.

Δεν τον προσέβαλε, δεν τον απείλησε και κυρίως δεν του επιτέθηκε, κάτι που έκανε εκείνος την επόμενη μέρα, οδηγώντας τον να χάσει την ψυχραιμία του.

«Θα μπορούσα να είχα πάει να τον βρω στον δρόμο και να τον είχα χτυπήσει. Κι όμως, δεν το έκανα όχι επειδή δεν έχω τη δύναμη ή επειδή φοβήθηκα αλλά διότι είμαι κατά της βίας και υπέρ του διαλόγου. Δεν είμαστε ζούγκλα για να τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου, είμαστε άνθρωποι με λογική, αξιοπρέπεια και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον», συνεχίζει στο γράμμα του ο μαθητής.

Πειραιάς: «Μπούκαραν» με αυτοκίνητο σε διαγνωστικό κέντρο! (vid)

Όταν όμως ο συμμαθητής τον διαπόμπευσε στο Instagram με μια φωτογραφία, ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη απ’ όλους σας, εάν σας στεναχώρησα ή σας προβλημάτισα. Δεν ήρθαμε γι’ αυτόν τον σκοπό στο σχολείο. Θέλω να ξέρετε όλοι σας ότι νιώθω πολύ καλά και δεν έχω παράπονο από κανέναν. Θέλω να είστε όλοι πάντα καλά…», καταλήγει στο γράμμα του ο 16χρονος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X