Eretiki Κουζίνα

Ρεβυθάθα

Ρεβυθάθα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρεβυθάθα: Είναι μια θεϊκή συνταγή:

Υλικά

4-5 άτομα
500 γραμμάρια ρεβύθια με το φλούδι
1 κουταλιά αλάτι για το μούλιασμα
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι δενδρολίβανο
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
μπόλικο λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό μαζί με το αλάτι να μουλιάσουν γιά 10 ώρες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια χοντρούτσικες ροδέλες και τα αφήνουμε 1/2 ωρίτσα στο νερό.

Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι να πάει παντού.

Βάζουμε στην γάστρα τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα μυρωδικά και το πιπέρι και μετά καλύπτουμε με νερό

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140oC για 8 ώρες.

Απαραιτήτως πρέπει να είναι πολύ καλά κλεισμένη η γάστρα ακόμα και με ζυμαράκι ολόγυρα.

Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε μπόλικο λεμονάκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X