Εντοπίστηκε ή όχι χολέρα στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου»;

Γράφει η Γεωργία Λινάρδου

Μιλάω τις τελευταίες ώρες με ανθρώπους του «Έλενα» και δεν εννοώ μόνον γιατρούς και νοσηλευτές ή διοικητικό προσωπικό, αλλά με γυναίκες και συγγενείς.
 
Τι συμπεραίνω;

Ότι το «παιχνίδι» για «γερά νεύρα» το οποίο ενδεχομένως κρύβει  «βεντέτα» μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και υπουργείου Υγείας με το πολύ σοβαρό θέμα την ύπαρξη του βακτηριδίου χολέρας στο Μαιευτήριο Έλενα, είναι εφιαλτικό..

Ένα είναι σίγουρο: αν νοσηλευόμουν εκεί με το παιδί μου, θα ένιωθα τον απόλυτο πανικό, θα ζητούσα να παρέμβει η δικαιοσύνη, θα έβγαζα τους ορούς, θα βούταγα το βρέφος και θα φεύγαμε.

Γιατί;

Διότι από τη μία η ΠΟΕΔΗΝ ανακοινώνει επίσημα ότι εντοπίστηκε το βακτήριο της χολέρας στα λιμνάζοντα νερά του υπογείου του Νοσοκομείου Έλενα και λίγες ώρες αργότερα το ΚΕΕΛΠΝΟ σπεύδει να διαψεύσει την είδηση.

Η διάψευση δεν έγινε επίσημα, αλλά από δηλώσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενός σημαντικού επιστήμονα και συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ, του αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και του επιστημονικού υπεύθυνου του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), του καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου.

Ο Σ. Τσιόδρας δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί, πρόκειται για βακτήρια που ζουν στα νερά» και ότι «υπάρχουν εκατομμύρια δονάκια -είδη του συγκεκριμένου βακτηρίου- ένα από αυτά είναι το πολύ επικίνδυνο δονάκιο της χολέρας».
Όσο για τον Α. Βατόπουλο, έκανε λόγο για «δονάκιο» το οποίο δεν έχει σχέση με εκείνο της χολέρας.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα αποτελέσματα του ΚΕΔΥ αναμένονται αύριο 19/10/2017.

Τώρα, σε ότι αφορά στην επίμαχη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που έγινε με Δελτίου Τύπου σήμερα Τετάρτη 18/10/2017, ο βασικός τίτλος ήταν ξεκάθαρος: «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του Νοσοκομείου».

Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου.

Είτε κάποιοι παίζουν με το φόβο και τα βάσανα των ανθρώπων, είτε κάποιοι από αστοχία σπεύδουν να είναι απόλυτοι, είτε οτιδήποτε άλλο, αυτό το «παιχνίδι» με το αν βρέθηκε ή δεν βρέθηκε βακτήριο ή δονάκιο (γιατί θα πρέπει να γίνουμε όλοι επιστήμονες δεν καταλαβαίνω…) χολέρας στο Έλενα, είναι εξοργιστικό και πρέπει να σταματήσει διότι είναι ένα «παιχνίδι» σε βάρος των πολιτών, κάποιοι από τους οποίους τις τελευταίες ώρες που τρέχουν οι παράλληλες ειδήσεις περί χολέρας ή μη, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο Έλενας Βενιζέλου.

Πολίτες, άνθρωποι ταλαίπωροι και ταλαιπωρημένοι.
«Καλά καλά δεν έχω να πληρώσω το γιατρό κι εσύ μου λες για τη χολέρα, άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας κοπέλα μου;» αντιδρά ένας νεαρός πατέρας που η σύζυγός του νοσηλεύεται εκεί και από το τρεχαλητό που ρίχνει για να τα προλάβει όλα, δεν έχει χαρεί το κοριτσάκι του που γεννήθηκε σήμερα το πρωί.
Εκεί δεν απαντάς. Εκεί το βουλώνεις και προσπαθείς να βγάλεις άκρη με τα επίσημα αποτελέσματα του ΚΕΔΥ.
Κι εγώ ως απλός πολίτης -δευτερευόντως ως δημοσιογράφος- ρωτώ: γιατί πριν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα του ΚΕΔΥ κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν;

Εννοείται ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει μπας και σταματήσει κάποια στιγμή αυτό του είδους το ψυχολογικό «πλιάτσικο» σε βάρος της κοινωνίας…

Υ.Γ. το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Έχει κατανοήσει κάποιος ότι μιλάμε για δημόσιο μαιευτήριο;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ