Επιλογές

Ακυρώθηκε λόγω χαμηλής προσέλευσης η πορεία «μνήμης» για τον Ρούντολφ Ες

Ακυρώθηκε λόγω χαμηλής προσέλευσης η πορεία «μνήμης» για τον Ρούντολφ Ες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ακυρώθηκε η νεοναζιστική εκδήλωση που θα γινόταν χθες στο Σπαντάου του Βερολίνου με αφορμή την 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Ρούντολφ Ες, λόγω χαμηλής συμμετοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι διοργανωτές της πορείας ανακοίνωσαν ότι θα κατευθυνθούν προς τη συνοικία Φρίντριχσαϊν, μια περιοχή γνωστή για τη νυχτερινή ζωή της και την εναλλακτική σκηνή της, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί μια δεύτερη συγκέντρωση.

Ενώ συμμετοχή είχαν δηλώσει 500 άτομα, τελικά εμφανίστηκαν μόλις 50.

Όμως ένας τουλάχιστον αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ακροδεξιών με αντιναζιστές, όταν περίπου 500 άτομα που φώναζαν «Έξω οι ναζιστές» συγκρούστηκαν με δεκάδες άλλους.

«Υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς καθώς διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ακροδεξιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας, Τίλο Κάμπλιτς, στο Reuters.

«Τουλάχιστον 1 αστυνομικός τραυματίστηκε. Ωστόσο, τα γεγονότα βρίσκονται σε εξέλιξη…», συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Περίπου 2.300 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο βίαιων συγκρούσεων στη διαδήλωση στο Βερολίνο και σε μια άλλη πορεία, με συμμετοχή μόλις 50 ανθρώπων, στη συνοικία Σπαντάου του Βερολίνου.

Αντιδιαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε δρόμους κατά μήκος της πορείας των ναζιστών στη συνοικία Λίχτενμπεργκ του Βερολίνου, ενώ άλλοι συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του πλήθους των νεοναζί.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X