Επιλογές

Αντίδραση Ακάρ για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Αντίδραση Ακάρ για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας , σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Anadolu αναφέρθηκε στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνης τα νησιά αυτά πρέπει να παραμείνουν με αυτό το καθεστώς και ότι η Τουρκία παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά.

«Το ζήτημα για εμάς είναι να παραμείνουν αποστρατικοποιημένα αυτά τα νησιά. Και το παρακολουθούμε από κοντά αυτό. Αναμένουμε να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, στις συνθήκες που έχουν συναφθεί και τις πρακτικές που εφαρμόζονται μεταξύ γειτόνων, ενώ παράλληλα αναμένουμε να αποφεύγονται απειλές και προκλήσεις, και να υπάρχει συμμόρφωση στο πλαίσιο των σχέσεων και των αρχών της καλής γειτονίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, ο Ακάρ ανακοίνωσε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα εγκατασταθεί στην Τουρκία το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Όπως είπε θα ξεκινήσει τον Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Το θέμα των S-400 έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Άγκυρας, όμως η Τουρκία δεν υπαναχωρεί από την αγορά τους.

Για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 είπε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της παράδοσής τους από τις ΗΠΑ, ενώ ήδη βρίσκονται στην Αμερική τέσσερις Τούρκοι πιλότοι και εκπαιδεύονται στη χρήση τους.

Πηγή: sigmalive.com

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X