Επιλογές

Γεννηματά: Νομοσχέδιο διάφορων τακτοποιήσεων το αναπτυξιακό

Γεννηματά: Νομοσχέδιο διάφορων τακτοποιήσεων το αναπτυξιακό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πολυνομοσχέδιο διάφορων τακτοποιήσεων, κατώτερο των περιστάσεων που χρειάζεται η χώρα και βαθιάς συντηρητικής αντίληψης που δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία της για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της λέει «όχι» επί της αρχής, γιατί δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και δε δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης. «Αντίθετα», όπως είπε, «υπηρετεί λογικές που ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς, εις βάρος των πολλών και αδύναμων, εις βάρος των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» και υπογράμμισε ότι:

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαδίζει πάνω στα χνάρια που άφησε ο κ. Τσίπρας, απόλυτα πιστή στις επώδυνες δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τους δανειστές, δεσμεύσεις που έχουν τσακίσει τη μεσαία τάξη. Αυτό αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού».

Η κ. Γεννηματά διαφώνησε πλήρως με τις ρυθμίσεις για την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, υπογραμμίζοντας ότι επιχειρείται η καταστρατήγησή τους, η απαξίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Δημιουργείται», είπε, «καθεστώς εργασιακών σχέσεων δύο ταχυτήτων, με επιχειρήσεις που τηρούν τις κλαδικές συμβάσεις (δηλαδή τα ελάχιστα όρια αμοιβών και δικαιωμάτων) και επιχειρήσεις που “εξαιρούνται”. Και μάλιστα εξαιρούνται με εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό, για να καθορίσει κριτήρια και διαδικασίες, να προσδιορίσει ποιοι έχουν οικονομικά προβλήματα και ποιοι όχι».

Σημείωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις στην Αυτοδιοίκηση. Αφαιρούνται και πάλι αρμοδιότητες και πόροι, υποβαθμίζεται περισσότερο το δημοτικό συμβούλιο με τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις.

Παρά τις δήθεν κυβερνητικές ευαισθησίες για την βιώσιμη ανάπτυξη, το νομοσχέδιο δεν προωθεί καμία παρέμβαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής…Φέρατε 36 αλλαγές και διορθώσεις στο επιτελικό κράτος, που ψηφίσατε μόλις πριν από δυο μήνες. Και βέβαια, η δημιουργία νέας γραφειοκρατίας, καλά κρατεί. Επιπλέον παρατηρητήρια, υπηρεσίες και διαδικασίες. Να έχουμε, να βολεύουμε τους δικούς μας ….»

Δείτε ακόμη:

Στουρνάρας-Novartis: Μόνο θυμηδία προκαλεί το έγγραφο των τριών εισαγγελέων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X