Επιλογές

Νέος επόπτης στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Νέος επόπτης στην Εισαγγελία Διαφθοράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή φρουράς στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο Ιωάννης Αγγελής φεύγει και ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος έρχεται. Ο δεύτερος αναλαμβάνει την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή πάρα πολύ κρίσιμες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ. Ο νέος επόπτης είναι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει την εποπτείας της εισαγγελίας Διαφθοράς πριν από τρεις μήνες. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από Αμερικανούς και Ελληνες εισαγγελείς, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής. Και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό στο σκάνδαλο Novartis.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο Ιωάννης Αγγελής. Ωστόσο δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Κ. Αγγελή, εποπτεύων ήταν ο Κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως «παραιτήθηκε» από την εποπτεία της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για προσωπικούς λόγους.

Σκάνδαλο Novartis: Βρήκαν λογαριασμό υπουργού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X