Επιλογές

Νίκος Γεωργιάδης: Ενοχος για παιδεραστία

Νίκος Γεωργιάδης: Ενοχος για παιδεραστία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο ένοχος για την κατηγορία της παιδεραστίας. Είχε προηγηθεί πρόταση ενοχής από τον εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή που του επέβαλε συνολικά είναι φυλάκιση 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του κατηγορούμενου. Αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στα οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση τράφικινγκ και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Ο εισαγγελέας κατέρριψε τη θέση της υπεράσπισης πως το δημοσίευμα έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016. Θέση που υποστήριζε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Που σημαίνει η υπεράσπιση ομολόγησε ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είναι στενός φίλος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες.

Σε τελική ανάλυση ο Νίκος Γεωργιάδης με την υπερασπιστική γραμμή του “έκαψε” τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η βουλευτής της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Συνοδευόταν από τον υποψήφιο βουλευτή και πρώην πλέον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Η παρουσία των δύο στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης φανερώνει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που είχε η υπόθεση για τη ΝΔ.

Απόδειξη της στενής σχέσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Νίκο Γεωργιάδη αποτελεί και η κατάθεση του κατηγορούμενου. Ο Νίκος Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο δικαστήριο υποστήριξε, σύμφωνα με το documentonews.gr ότι μετά το δημοσίευμα του Hot Doc το 2016, μίλησε με τον Μητσοτάκη ο οποίος του είπε: «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X