Επιλογές

Πόση υποκρισία Θεέ μου…

Πόση υποκρισία Θεέ μου…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ε, λοιπόν δεν άντεξα. Οταν διάβασα τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ύστερα από την ανάλογη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν άντεξα.

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε είναι: Πόση υποκρισία πια Θεέ μου.

Γιατί τα πράγματα στο φτωχό μου το μυαλό τα πράγματα για τόσο σημαντικά ζητήματα είναι απλά. Αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή για τη χώρα μας την απορρίπτουμε και κάνουμε ότι είναι μπορούμε να την ακυρώσουμε.

Δεν είναι λογικό, ούτε πολιτικά έντιμο να την απορρίπτουμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και αν εμείς κερδίσουμε τις εκλογές να την αποδεχτούμε, επειδή τάχα είμαστε υποχρεωμένοι.

Ποιος μας υποχρεώνει να πάμε εναντίον των συμφερόντων της χώρας; Τι πολιτικός είναι αυτός πού με το επιχείρημα «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία» αποδέχεται τετελεσμένα, κατά τη γνώμη του, βλαβερά για τη χώρα;

Η συμφωνία αν είναι κακή την απορρίπτουμε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές κύριοι και κυρίες της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός και αν ψάχνετε προεκλογικό φερετζέ για τη διαφωνία σας, ενώ συμφωνείτε με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Καθαρές κουβέντες, καθαρές δηλώσεις. Αν διαφωνείτε  να την απορρίψετε και να την ακυρώσετε αν και όταν σχηματίσετε κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα είναι φτηνός πολιτικός ελιγμός για τα μάτια των ψηφοφόρων, που δεν αποδέχονται τη συμφωνία των Πρεσπών.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X