Media

Στο σφυρί η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη

Στο σφυρί η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ξεπεσμός του Σταύρου Ψυχάρη ή από τα ψηλά στα χαμηλά κι΄ απ΄τα πολλά στα λίγα. Ο πανίσχυρος πρώην ιδιοκτήτης του συγκροτήματος Λαμπράκη (εφημερίδες Το Βήμα, Τα Νέα, μέτοχος στο Mega), είδε τη βίλα του στο Πόρτο Χέλι να βγαίνει στο σφυρί για χρέη προς την Alpha Bank. Η τράπεζα την είχε κατάσχει για οφειλές 2,4 εκατομμυρίων ευρώ και πουλήθηκε τελικά για 11,75 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, πλειοδότης αναδείχθηκε μια offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν  4,7 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξαν προσφορές από πέντε υποψήφιους.

Η βίλα που βρίσκεται στην κυριότητα της εταιρείας Brionte Limited, βρίσκεται στη θέση “Μετόχι” Αγίου Αιμιλιανού του Πορτοχελίου, σε οικόπεδο 20,7 στρεμμάτων.

Σε αυτό βρίσκεται η διώροφη μονοκατοικία, η οποία, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που τη συνοδεύουν, προβλέπεται να διαθέτει επιφάνειες κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 607 τ.μ., υπόγειους βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 139 τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 75,37 τ.μ. και πισίνα εμβαδού 96,56 τ.μ.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, το υπόγειο εμβαδού 139 τ.μ., αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μηχανοστάσιο, δύο αποθήκες και το κλιμακοστάσιο ανόδου για το ισόγειο. Το ισόγειο εμβαδού 514 τ.μ., διαθέτει καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, χολ, Play Room, υπνοδωμάτιο με λουτρό και ιματιοθήκη, ξενώνα με κουζίνα και λουτρό και επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης 75 τ.μ..

Προκύπτει ακόμη από τα αρχιτεκτονικά σχέδια ότι ο πρώτος όροφος 93 τ.μ. αποτελείται, μεταξύ άλλων, από δύο υπνοδωμάτια και δύο λουτρά.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις ΕΝΦΙΑ για το 2015, το 2008 (οπότε εξασφαλίστηκε η άδεια) κατασκευάστηκε διώροφη μονοκατοικία με χώρους κύριας χρήσης επιφανείας 1.610 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφανείας 654 τ.μ., και επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 130 τ.μ..

Έχουν, δηλαδή, κατασκευαστεί αυθαίρετα χώροι κύριας χρήσης συνολικής επιφανείας 1.003 τ.μ., και βοηθητικοί χώροι επιφανείας 515 τ.μ., όπως φανερώνει η σύγκριση των προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια τ.μ. με αυτά που οικοδομήθηκαν.

Η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των Media, η οποία βρέχεται από θάλασσα και συνορεύει με δάσος, θεωρείται «φιλέτο» για το real estate της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως η «ελληνική Ριβιέρα». Η διώροφη κατοικία, έχει συνολικό εμβαδόν 600 τ.μ..

Για τον προσεχή Μάιο έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός κατοικίας του Ψυχάρη στο Κολωνάκι, με τιμή εκκίνησης τα 478.000 ευρώ, η οποία μάλιστα ανήκει στη σύζυγο του πρώην εκδότη, Χριστίνα Τσούτσουρα.

.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X