Κοινωνία

Ο δεσπότης παζάρευε το σπίτι του οφειλέτη πριν το «χτυπήσει» στον πλειστηριασμό – Αποκαλύψεις που σοκάρουν

Ο δεσπότης παζάρευε το σπίτι του οφειλέτη πριν το «χτυπήσει» στον πλειστηριασμό – Αποκαλύψεις που σοκάρουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οχι μόνο «χτύπησε» το σπίτι οφειλέτη σε πλειστηριασμό μητροπολίτης της Κρήτης αλλά το παζάρευε από πριν μαζί του.

Ο Μητροπολίτης, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, η οποία οφείλει και πρέπει να είναι πάντα με τος αδικημένους, τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, η οποία οφείλει να προστατεύει και να αποκρούει κάθε αδικία, πρωταγωνίστησε σε πλειστηριασμό α΄κατοικίας στην Κρήτη.

 

Εκανε μεγάλες προσφορές για να καταφέρει να το αρπάξει από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος το έχασε για ένα χρέος μόλις 45.000 ευρώ σε τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας της Κρήτης έφτασε μάλιστα στο σημείο να προσφέρει και αντίτιμο μέχρι 296.000 ευρώ για την α’ κατοικία μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα από το Ηράκλειο! Το σπίτι τελικά το απέκτησε με 310.000 ευρώ φαρμακοποιός.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οφειλέτη στο neakriti.gr, η α’ κατοικία του οποίου πλειστηριάστηκε από fund για αρχικό χρέος 45.000 ευρώ, που είχε φτάσει τα 120.000 ευρώ με τους τόκους από δάνειο σε τράπεζα, ο εν λόγω Μητροπολίτης είχε έρθει σε επαφή μαζί του πριν από τον πλειστηριασμό.

 

Mάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ του οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου, του Δεσπότη και του βοηθού του, προκειμένου να γίνει “παζάρι” για την αγοραπωλησία του σπιτιού, που θα φαινόταν χρήσιμο στη Μητρόπολη καθώς γειτνιάζει με εγκαταστάσεις της. 

Ο οφειλέτης και ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε από τον Μητροπολίτη 350.000 ευρώ για να πουλήσει το σπίτι σε αυτόν, υπολογίζοντας ότι θα ξεχρέωνε τα 120.000 ευρώ και άλλα 200.000 ευρώ που χρωστάει σε άλλη τράπεζα και θα του έμενε και κάτι για να πορεύεται, καθώς αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα και οικογενειακή, αφού ο ίδιος είναι βαριά ασθενής, ενώ και η σύζυγός του αντιμετωπίζει μια χρόνια δύσκολη ασθένεια.

 

Ο οφειλέτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

Όπως εξομολογήθηκε στη “Νέα Κρήτη” ο τουριστικός πράκτορας του οποίου το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό, στο τέλος της κουβέντας του με τον Μητροπολίτη έκανε… το «λάθος» να πει ότι η τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη αφενός γιατί το ακίνητο τα αξίζει, είναι διατηρητέο και καλοσυντηρημένο, παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 100 ετών, και αφετέρου γιατί χρωστάει… σε δύο τράπεζες και θα του το πάρουν!

Όπως λέει ο ίδιος ο οφειλέτης στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, ο Μητροπολίτης, αν και του έγινε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης είναι μη δυνάμενος λόγω ανιάτου ασθενείας, δεν προχώρησε τις συζητήσεις… και εξαφανίστηκε. Eίχε τους λόγους του, όπως φάνηκε.

 

Ο πλειστηριασμός έγινε ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο των Χανίων, με πρώτη τιμή τις 200.000 ευρώ.

Το «ιερό σφυρί» που έπεφτε από τον Μητροπολίτη, που ήθελε να αποκτήσει το ακίνητο, ήταν ανελέητο, φτάνοντας μέχρι τις 296.000 ευρώ, όπου και σταμάτησε όταν ο φαρμακοποιός ανέβασε την τιμή στις 310.000 ευρώ και κατοχύρωσε το σπίτι του δύσμοιρου οφειλέτη με τα προβλήματα υγείας.

 

Ο οφειλέτης ωστόσο, ως είχε δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε το πινάκιο από τη συμβολαιογράφο που διεξήγε τον πλειστηριασμό και εκεί πλέον κατάλαβε ότι οι εν δυνάμει αγοραστές με τις καλές προθέσεις αφού γνώριζαν την πραγματική του κατάσταση και τα ανυπέρβλητα ιατρικά και οικονομικά προβλήματα, αφού τον πλεύρισαν για να τους πουλήσει το σπίτι, μόλις έμαθαν ότι είναι δεσμευμένος… προτίμησαν να πέσουν πάνω του σε προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, καθώς θα το έπαιρναν και μάλλον φτηνότερα από το πραγματικό αντίτιμο, όπως τελικά συνέβη.

Το σπίτι πλειστηριάστηκε στα 310.000 ευρώ, ενώ πουλιόταν 350.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X