Επιλογές

Το Μαξίμου ρωτά ευθέως τον Θεοδωράκη, για την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών

Το Μαξίμου ρωτά ευθέως τον Θεοδωράκη, για την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Μαξίμου ρωτά ευθέως τον Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, έπειτα από την ανακοίνωση του Ποταμιού που αφορά σε δεύτερες σκέψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και δημοσιεύματα που το θέλουν να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία.

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό» λέει η ανακοίνωσή του Μαξίμου και προσθέτει:

«Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε».

Και ρωτά: «θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;.

Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

«Θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγµατος της ΠΓ∆Μ και µετά θα καθορίσουµε τη στάση µας», λέει τώρα στους στενούς του συνεργάτες ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ παλαιότερα δήλωνε κατηγορηµατικά ότι θα ψηφίσει «ναι»!

Το βιβλίο του Κ. Χατζηδάκη θα παρουσιάσουν Μητσοτάκης και Θεοδωράκης

Αξίζει να επισημάνουμε, ότι το νέο βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;», θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel.

Το βιβλίο του Αντιπροέδου της ΝΔ, είναι μία ματιά στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας από τότε που ασχολήθηκε με την πολιτική.

Είναι μία επισκόπηση της πορείας της χώρας από την πλευρά των μεταρρυθμίσεων. Είναι το προσωπικό «παρατηρητήριο μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα του Κωστή Χατζηδάκη, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά.

Συνδεδεμένο με τις προσωπικές μαρτυρίες του και την προσωπική συμμετοχή του είτε στην Ευρωβουλή είτε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X