Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αλέξης Τσίπρας προς αριστερούς ναρκισσιστές

Αλέξης Τσίπρας προς αριστερούς ναρκισσιστές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε όσους μου την έπεσαν κυριολεκτικά, όχι δεν μιλώ περί κριτικής, αλλά για επίθεση ενίοτε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς για αριστερούς, γιατί έκανα κριτική στον Δημήτρη Παπαδημούλη για την αγορά των οκτώ διαμερισμάτων, αφιερώνω το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην “Αυγή της Κυριακής”.

Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε τους συντρόφους του: «Βάζουμε φρένο – και σ’ αυτό θα είμαι κάθετος – στα λίγα μεν, αλλά ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά, με την πολλαπλασιαστική δύναμη των εχθρικών ΜΜΕ, προβλήματα συμπεριφοράς. Δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις».

Σαφής ο Αλέξης Τσίπρας και καλό είναι οι σύντροφοί του να αντιληφθούν πως σε μία καθημαγμένη κοινωνία, με κατεστραμμένους πολίτες από τα μνημόνια και την κρίση, οφείλεις να είσαι σεμνός και ταπεινός. Και προπαντός να μην προκαλείς με τρόπο ζωής και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις «ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας».

Προσυπογράφω και προσαυξάνω και θα πρόσθετα σε όσους όταν μου επιτέθηκαν επικαλέστηκαν ως άλλοθι ότι σε καπιταλισμό ζούμε, ότι και στον καπιταλισμό δεν ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αξίες. Και οι ταλαιπωρημένοι πολίτες έχουν ένα οξυμένο αξιακό κριτήριο…Και καταλήγω με την επισήμανση, πως όταν δώσεις αφορμή στα εχθρικά, όπως τα χαρακτηρίζει και ο Αλέξης Τσίπρας, ΜΜΕ, θα σε εκτελέσουν κι΄ εσένα, αλλά πολύ περισσότερο, κι΄ αυτό έχει σημασία, και την Αριστερά…

Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X