Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η Δημοκρατία των μπράβων-Νόμος είναι το συμφέρον του…μπος

Η Δημοκρατία των μπράβων-Νόμος είναι το συμφέρον του…μπος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η παρακμή της Δημοκρατίας και της δημοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο. Φτάσαμε στο σημείο μπρατσωμένοι  να επιβάλουν το νόμο και πιο συγκεκριμένα το νόμο του…μπος. Και νόμος του μπος είναι το συμφέρον του μπος νέτα σκέτα.

Μέχρι πρότινος οι μπράβοι επέβαλαν το νόμο του μπος προσπαθώντας να δράσουν στο σκοτάδι, να μην γίνου δηλαδή αντιληπτοί. Εδειραν διαιτητή στη μέση του δρόμου και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Προσπάθησαν, όμως, να παραμείνουν άγνωστοι. Απήγαγαν δημοσιογράφο από κεντρικό ξενοδοχείο και με το πιστόλι στην πλάτη τον οδήγησαν σε γραφείο για να σβήσει δημοσίευμα το οποίο είχε αναρτήσει και δεν άρεσε στον μπος. Κι΄ αυτοί προσπάθησαν να παραμείνουν άγνωστοι, αλλά δεν τα κατάφεραν χάρη στο σθένος και την αντίδραση του δημοσιογράφου.

Κοινό σημείο και των δύο προαναφερόμενων γεγονότων η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης να βρει και προπαντός να τιμωρήσει τους ενόχους και μάλιστα παραδειγματικά. Η Πολιτεία επίσης δεν έδρασε ποτέ αποφασιστικά, ανεξαρτήτων κόμματος που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θωράκισε τη Δημοκρατία, ούτε τους πολίτες από τη…Δημοκρατία των μπράβων. Τους άφησε ασύδοτους να αλωνίζουν.

Η παρακμή, ο ξεπεσμός και το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας συνεχίστηκαν για να φτάσουμε στην περίπτωση Ζαραλίκου όπου πέρασαν σε ένα ανώτερο στάδιο της Δημοκρατίας των μπράβων. Δεν έδρασαν στο σκοτάδι, ούτε απείλησαν τον καλλιτέχνη τηλεφωνικά ή με άλλο καλυμμένο τρόπο. Με τη μέγιστη δυνατή θρασύτητα ανέβηκαν στη σκηνή και δημιούργησαν επεισόδιο σε μία προσπάθεια εκφοβισμού. Δεν δίστασαν να δείξουν το πρόσωπό τους.  Ευτυχώς τόσο ο καλλιτέχνης και πολύ περισσότερο το κοινό αντέδρασαν, απέτρεψαν τα χειρότερα και έτρεψαν σε φυγή τους μπράβους.

Ηταν μία υγιής αντίδραση των πολιτών. Αντέδρασαν και τα κόμματα με περισσότερο ή λιγότερο οργίλες δηλώσεις. Ομως, το θέμα μας δεν είναι τα ντεσιμπέλ των δηλώσεων. Το θέμα μας είναι η θεσμική θωράκιση και η προστασία των πολιτών από την ασύδοτη δράση των μπράβων και των μπος.

Οσον αφορά στους μπος θα πούμε πως σημασία πλέον δεν έχουν τα ονόματα. Σημασία έχει το φαινόμενο. Εχει εξαπλωθεί τόσο που δεν χρειάζεται να είναι κάποιος εκατομμυριούχος για να έχει μπράβους στην υπηρεσία του και να επιβάλλει το δικό του νόμο. Οποιος έχει ένα ποσό να μισθώσει έναν μπράβο και χαλασμένη συνείδηση, μπορεί εύκολα να το κάνει πλέον και να επιδιώξει να επιβάλλει το δικό του νόμο, το συμφέρον του. Η αγορά των μπράβων είναι ελεύθερη, δυστυχώς υποκαθιστά τα θεσμικά όργανα   της Πολιτείας και βρομίζει τη Δημοκρατία και τη δημοκρατία, αφού το πολιτικό σύστημα ανέχεται αυτό το καρκίνωμα και το αφήνει να δρα ασύδοτα…

Σημαντικό! Αν θέλετε να ενημερώνεστε πολύ γρήγορα για τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη και να μπαίνετε στον eretikos.gr με ένα απλό κλικ κάντε…κλικ εδώ και κατεβάστε την κατάλληλη εφαρμογή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X