Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε πόρισμα για την τραγωδία: Είναι τραγικό ανθρώπινο λάθος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε πόρισμα για την τραγωδία: Είναι τραγικό ανθρώπινο λάθος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δεν είναι ώρα για να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε ώρα να βγαίνουν  πορίσματα. Δυστυχώς, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άντεξε στον πειρασμό και έβγαλε το πόρισμα, καθώς είπε στη δήλωσή του ότι «όλα δείχνουν ότι το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος.»

Ο ίδιος με τη φράση αυτή ακύρωσε την αμέσως επόμενη πρόταση στη δήλωσή του όταν είπε ότι ζήτησε από το νέο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Γεραπετρίτη  «να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.»

Οπότε αναρωτιέται κανείς αν η διακομματική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συσταθεί για να αποφανθεί ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, όπως είπε ο πρωθυπουργός και δεν οφείλεται στο επικίνδυνο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως έχουν επανειλημμένα επισημάνει  σιδηροδρομικοί με ανακοινώσεις, υπομνήματα, ακόμα και με εξώδικο, τα οποία η κυβέρνηση και ο υπουργός που παραιτήθηκε αγνόησαν και τα πέταξαν στον σκουπιδοτενεκέ.

Κρίμα και πάλι κρίμα, γιατί ούτε μπροστά σε μία τόσα μεγάλη τραγωδία ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την μικροπολιτική.

    

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X