Fragilemag

10 Ιανουαρίου (2016) – Η μέρα που ο David Bowie αναχώρησε από τη γη

10 Ιανουαρίου (2016) –  Η μέρα που ο David Bowie αναχώρησε από τη γη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Ο David Bowie είναι ένας από αυτούς τους «εξωγήινους» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Που βρήκαν τρόπους και κώδικες να επικοινωνούν αληθινά, βαθειά, ουσιαστικά, που με τραγούδια αλλάζουν ζωές, με μια εμφάνισή τους δημιουργούν νέους κόσμους. Υπάρχουν και άλλοι σαν αυτόν, ο Κοέν και ο Ντίλαν είναι της ίδιας αστρικής συνομοταξίας” γράφει η δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου «DAVID BOWIE – Αναζητώντας τον Starman» Μαρία Μαρκουλή. “Ο David Bowie είναι παρών. Και αυτό περισσότερο απ’ όλα είναι ο David Bowie για μένα. Ανάμεσα στον ανήσυχο καλλιτέχνη που πειραματιζόταν στην τέχνη του, αλλάζοντας συνεχώς και σκορπίζοντας έμπνευση, και στη φιγούρα του Ανθρώπου Που Έπεσε στη Γη, νιώθω πως υπάρχει η μοναδικότητά του και ένας δικός μας Άλιεν.”

Ο David Bowie έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα 10 Ιανουαρίου 2016. «Χαμαιλέοντας του Ροκ» είναι ο χαρακτηρισμός που τον ακολούθησε στη διάρκεια της καριέρας του. Ο επιδραστικός καλλιτέχνης, στη διάρκεια της καριέρας του, κατάφερε καλλιτεχνικά να ενώσει στη μουσική του αμέτρητα διαφορετικά μουσικά στυλ, από το glam–rock στη χορευτική ποπ και από το art–rock στο punk–rock. Παράλληλα, αλλάζοντας δεκάδες στυλ κατάφερε να γίνει ο άνδρας που μετάγγιζε φινέτσα σε άνδρες και γυναίκες του υπόλοιπου κόσμου. Από κοντοκουρεμένος Mod που θα καυγάδιζε σε pub για τσάμπα λόγους έγινε η space ανδρόγυνη περσόνα του Ziggy Stardust. Από ντίλερ της μαύρης funk που ακούσαμε το 1975 στο άλμπουμ «Young Americans», κυκλοφορώντας το άλμπουμ «Let’s Dance», το 1983, προσποιήθηκε το «θύμα» του κίτρινου κοστουμιού με τις ατελείωτες βάτες που ήταν must στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Δεκαετία 1980. Την εποχή που ο Bowie κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Let’s Dance”

    1. Το πραγματικό όνομα του David Bowie ήταν David Robert Jones.
    2. Είχε ύψος 1.78.
    3. Έγινε David Bowie από David Jones στις 16 Σεπτεμβρίου 1965. Ο βασικός λόγος της αλλαγής του ονόματος ήταν για να αποφύγει τις συγκρίσεις με τον τραγουδιστή των light–popers The Monkees, Davy Jones.
    4. Ο Bowie είχε τρία ετεροθαλή αδέλφια. Την Ανέτ, τη Μίρα Αν και τον Τέρενς.
    5. Η Σομαλή τοπ–μοντέλ Ιμάν και ο David Bowie παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στη Λοζάνη στις 24 Απριλίου 1992. Στις 6 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς πέρασαν τα σκαλιά της εκκλησίας Saint James Episcopal Church στη Φλωρεντία. Ανάμεσα στους 68 καλεσμένους του γάμου ήταν οι: Yoko Ono, Brian Eno, Bono, Thierry Mugler, Eric Idle. Ο «Thin White Duke» – Bowie – παντρεύτηκε, για πρώτη φορά, την Mary Angela Barnett στις 19 Μαρτίου 1970. Χώρισαν στις 8 Φεβρουαρίου 1980.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X