Fragilemag

10 υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν την αγάπη

10 υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν την αγάπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι η αγάπη και πώς απεικονίζεται στην τέχνη; Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από παραφροσύνη και χαρά μεθυστική, είναι ένα τσουνάμι συγκρουόμενων συναισθημάτων και οι σύντροφοί μας γίνονται ο βράχος που κρατιόμαστε για να παραμείνουμε ζωντανοί.

Οι δέκα πίνακες ζωγραφικής που ακολουθούν θα σας οδηγήσουν σε ένα οικείο ταξίδι, οπότε ας χαθούμε σε αυτό το συναίσθημα που έχει τη δύναμη να διαλύσει την ψυχή μας σε ένα εκατομμύριο κομμάτια.

Ψευδαίσθηση
Όλα ξεκινούν με τον ενθουσιασμό. Είναι εκείνη η χαρούμενη εποχή που οι ουρανοί είναι διαρκώς μπλε και το φως απαλό και βυθίζεστε στις δυνατότητες της αγάπης. Αυτοί οι πίνακες δείχνουν την ομορφιά των στιγμών που θα γίνουν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ερωτική σχέση.

1.”Η πορεία του έρωτα – Ερωτικά γράμματα” – Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ (1771 – 1772)

2.”Κήπος με ζευγάρια που φλερτάρουν: η πλατεία του Σεν-Πιέρ” – Βίνσεντ βαν Γκογκ (1887)

Στοργή

Μόλις οι αυταπάτες δώσουν τη θέση τους στην πραγματικότητα, η στοργή ακολουθεί. Είναι αυτές οι ώρες νωρίς το πρωί που μπαίνετε στο κρεβάτι και νιώθετε τη ζεστή παρουσία του αγαπημένου σώματος δίπλα στο δικό σας. Είναι ένα βαθύ συναίσθημα με βαθιές ρίζες, που είναι δύσκολο να ξεριζωθεί.

3. “Ζεύγος στο κρεβάτι” – Τουλούζ Λοτρέκ (1892)

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

δείτε επίσης: Ζωγραφική. Πωλ Γκωγκέν – Ο “βίαιος” μύστης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X