Fragilemag

Η άγνωστη ζωή της Μαρίας Κάλλας ζωντανεύει στο Ηρώδειο – Η Μόνικα Μπελούτσι διαβάζει άγνωστα κείμενα της Ελληνίδας ντίβας

Η άγνωστη ζωή της Μαρίας Κάλλας ζωντανεύει στο Ηρώδειο – Η Μόνικα Μπελούτσι διαβάζει άγνωστα κείμενα της Ελληνίδας ντίβας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ίσως ήταν η μεσογειακή ενέργεια που διέθετε η Κάλλας; Ίσως η διεθνής της καριέρα; Ίσως επειδή ήταν ξένη όπου κι αν πήγαινε; Η μουσική εμπλούτισε τη δική της ζωή. Οι επιστολές της εμπλούτισαν τη δική μου ζωή» η Μόνικα Μπελούτσι αναρωτιέται και παράλληλα δηλώνει το θαυμασμό της για την κορυφαία Ελληνίδα ντίβα.

Το κοινό της Αθήνας περιμένει με δεδομένη διάθεση την εμφάνιση της Ιταλίδας ηθοποιού. Η παρουσία της στο Ηρώδειο είναι μια στάλα “κατοχυρωμένης” λάμψης. Πόσο καιρό είχε να μας συμβεί αυτό; Οι παραστάσεις με τίτλο “Μαρία Κάλλας” (Maria Callas: Lettres & Mémoires) που θα αναγνώσει στα γαλλικά με το δικό της αισθαντικό τρόπο στο Ηρώδειο, στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου έχουν ως πυρήνα τους την άγνωστη επιστολογραφία και τις καταγεγραμμένες αναμνήσεις της διάσημης υψίφωνου. Η παράσταση που περιοδεύει, έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019 και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την περασμένη χρονιά, αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, και τώρα η ζήτηση των εισιτηρίων, οδήγησε τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα μέρα για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι στην Αθήνα. Περπατά με την αυτοπεποίθηση ανθρώπου που γνωρίζει να κυκλοφορεί ανάμεσα στους φωτογράφους και τα έντονα ερευνητικά βλέμματα ανθρώπων που την αναγνωρίζουν. Είναι όμορφη, απολαμβάνει την ηλικία της, έχει τον αέρα σταρ που ξεπέρασε τις τυπικές αγωνίες της δόξας.

Η ανάγνωση των επιστολών της Κάλλας βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ – σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας του, «Maria by Callas» – στο οποίο συγκέντρωσε από προσωπικούς φίλους της, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές, πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματά της γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X