Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – «Γυμνοί Στον Ήλιο» στην ΕΡΤ3

Η ταινία της βραδιάς – «Γυμνοί Στον Ήλιο» στην ΕΡΤ3
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Γυμνοί Στον Ήλιο» (1960). Ο σκηνοθέτης Ρενέ Κλεμέν “μεταφράζει” κινηματογραφικά το  μυθιστόρημα «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» της Πατρίτσια Χάισμιθ.

Η μουσική του Νίνο Ρότα και το ασυναγώνιστο καστ πρωταγωνιστών:  Αλέν Ντελόν (στον ρόλο που άλλαξε την καριέρα του), Μαρί Λαφορέ, Μορίς Ρονέ, Ενρο Κριζά, Ρόμι Σνάιντερ δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Την ταινία προβάλλει απόψε -Κυριακή 12 Φεβρουαρίου- η ΕΡΤ3 στις 21:30.

Σύνοψη

Ο πάμπλουτος πατέρας του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, προτείνει στον Τομ Ρίπλει να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω με αμοιβή 5000 δολλάρια. Ο Τομ Ρίπλει γοητευτικός και ταλαντούχος σε πολλά, αλλά χωρίς την κατάλληλη κοινωνική καταγωγή και οικονομική ισχύ του Φίλιπ, καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικοιοποιηθεί την ταυτότητα του τελευταίου. Ο Τομ διαπράττει το τέλειο έγκλημα, σκοτώνοντας τον Φιλίπ και κλέβοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό. Παρ’ όλα αυτά, χάνει τελικά τον έλεγχο της κατάστασης, αφού διαπράττει ένα δεύτερο έγκλημα.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X