Fragilemag

Λόρα Ντερν – Η αιώνια γοητεία της ωριμότητας

Λόρα Ντερν – Η αιώνια γοητεία της ωριμότητας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Λόρα Ντερν πρωταγωνιστεί για σχεδόν πέντε δεκαετίες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αν αυτό το στατιστικό στοιχείο σας μπερδεύει, καλό θα ήταν να αναλογιστείτε πως ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Η Λόρα Ελίζαμπεθ Ντερν γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1967, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Οι γονείς της είναι οι καταξιωμένοι και βραβευμένοι ηθοποιοί Μπρους Ντερν και Νταϊάν Λαντ. Χώρισαν το 1969 αλλά διατήρησαν άριστες σχέσεις και πολύ συχνά ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για να στηρίξουν την κόρη τους. Πολλές φορές εμφανίζονται μαζί, όποτε τους ζητηθεί, για να μιλήσουν για εκείνη όπως στο αφιερωματικό βίντεο για την Ντερν στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου για το σύνολο της καριέρας της, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παλμ Σπρίνγκς το 2020.

Η Ντερν ήταν 6 ετών όταν εμφανίστηκε στην πρώτη της ταινία, υποδυόμενη τη Σάρον Αν στο White Lightning του 1973 με τον Μπαρτ Ρέινολντς. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε να τρώει παγωτό στην ταινία Η Αλίκη δεν Μένει Πια Εδώ του Μάρτιν Σκορσέζε πάλι στο πλευρό της μητέρας της που κρατούσε κρατούσε τον ρόλο της σερβιτόρας Φλο.

Η Ντερν από πολύ νωρίς ανακάλυψε τι θα ήθελε να κάνει στη ζωή της. Δηλώνει: “Ο μπαμπάς μου γύριζε το φιλμ Οικογενειακή Συνωμοσία με τον Χίτσκοκ και η μαμά μου είχε γύρισμα με τον Σκορσέζε και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, στο τέλος εκείνου του καλοκαιριού είπα: «Νομίζω ότι θέλω να γίνω ηθοποιός.»”

Η Λόρα Ντερν στην ταινία Ατίθαση Καρδιά

Η Ντερν ήταν η Μις Χρυσή Σφαίρα το 1982, όταν ήταν 14 ετών. Η επιτυχία είχε ωστόσο και τις δυσκολίες της, καθώς η ηθοποιός μήνυσε τους γονείς της όταν ήταν 17 ετών επειδή η μητέρα της δεν ήθελε στην πραγματικότητα η Λόρα να γίνει ηθοποιός. Η Ντερν κέρδισε τη δυνατότητα να αποφασίζει για την καριέρα της και τη ζωή της και η μητέρα της συμβιβάστηκε με την ιδέα να την αφήσει να φύγει από το σπίτι, με την προϋπόθεση ότι θα μετακομίσει με τη φίλη της και μελλοντική γκουρού αυτοβοήθειας και υποψήφια για την προεδρία, Μάριαν Γουίλιαμσον, η οποία ήταν 31 ετών τότε. «Εγώ, για καλή μου τύχη, τη βρήκα», είπε η Ντερν στο σόου του Τζίμι Κίμελ το 2019. «Χρειαζόταν συγκάτοικο την εποχή που μόλις έφευγα από το σπίτι και ξεκινούσα την καριέρα μου ως ηθοποιός και καταλήξαμε να ζούμε μαζί».

Η Λόρα Ντερν κατέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ηλικία 18 ετών στο νεο-νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς, Μπλε Βελούδο, την πρώτη από τις τρεις ταινίες που έκανε με τον σκηνοθέτη.

Η κινηματογραφική συνεργασία με τη μητέρα της περιλαμβάνει επτά ταινίες όπως η Ατίθαση Καρδιά και Η Πολίτης Ρουθ και δύο τηλεοπτικές ταινίες. Δεν έχει όμως ποτέ δουλέψει με τον πατέρα της Μπρους Ντερν.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X