Fragilemag

Μουσική | 10 βραζιλιάνικα τραγούδια που μπορούν να “λιώσουν” στ’ αυτιά σου αυτό το καλοκαίρι (για diggers και απλούς θνητούς)

Μουσική | 10 βραζιλιάνικα τραγούδια που μπορούν να “λιώσουν” στ’ αυτιά σου αυτό το καλοκαίρι (για diggers και απλούς θνητούς)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

επιλογή – επιμέλεια: Βαλάντης Τερζόπουλος (aka Electric Looser)

Είναι ο ρυθμός, είναι οι μελωδίες, δεν είναι πάντα οι στίχοι αλλά όπως και αν έχει η βραζιλιάνικη μουσική έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι σφιχτά. Όλοι κάπως, κάποτε ανατρέξαμε σ’ εκείνη όταν αναζητούσαμε μουσικές και τραγούδια που ο ήχος τους θα μπορούσε να γίνει soundtrack του δικού μας καλοκαιριού. Όπως και η χώρα τους γενικότερα έτσι και οι Βραζιλιάνοι συνθέτες γνώριζαν πώς να “καταπίνουν”, να εντάσσουν στη μουσική τους ετερόκλητα μουσικά είδη. Τα παρακάτω δέκα (συν 3) τραγούδια στριφογυρίζουν ανάμεσα στη bossa nova, τη soul, τη ψυχεδελική, τη funk μουσική με μοναδικό πάθος. Θα μπορούσαμε να τα προτείνουμε για δέκα (και βάλε) διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος, όμως, και καλύτερος είναι πως κολλούν τέλεια με τους πολλούς βαθμούς Κελσίου.

1. Erica & Chiquinho Et Les Show Rio – Nega De Oblate
H Erica Norimar ξεκίνησε την καριέρα της στο Ρίο ως χορεύτρια και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με το όνομά της πριν φύγει στην Ισπανία. Εκεί έφτιαξε τους μυθικούς Brazil Aquarius. Η τραγουδίστρια με την περιπετειώδη ζωή έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες-αστέρια του ποπ – μπόσα νόβα ήχου όπως ο Juan Carlos Calderon and Jordi Sabatè.

Ο Francisco «Chinquinho» Timotéo είναι ένας από τους ικανότερους Βραζιλιάνους τζαζ κιθαρίστες. Έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 14 ετών. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Vinicius de Moraes και ήταν εκείνος που σχημάτισε την μπάντα των Os Maracartu. Το τραγούδι Nega De Oblate είναι μια αλέγκρα μπόσα νόβα μπαλάντα. Από εκείνες που τις ακούς χειμώνα έτσι για να τρέξεις με τη φαντασία σου στα καλοκαίρια της ζωής σου.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragileamg.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X