Fragilemag

Μουσική – Οι διασκευές δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει ποτέ

Μουσική – Οι διασκευές δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει ποτέ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι παρακάτω διασκευές δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει ποτέ. Από την Britney Spears, όταν δοκίμασε να πει το I Love Rock N’ Roll ή τους Take That, όταν πίστεψαν πως ήταν καλή ιδέα να πουν ζωντανά τον grunge ύμνο Smells Like Teen Spirit των Nirvana, οι χειρότερες διασκευές που ακούσαμε ποτέ είναι οι παρακάτω (ανάμεσα τους υπάρχουν και δύο εκδοχές γνωστών τραγουδιών από Έλληνες καλλιτέχνες).

1. Take That – Smells Like Teen Spirit

Το κατάλευκο boy band αποφάσισε να αυτοδιαπομπευτεί διασκευάζοντας ένα κομμάτι όχι τεχνικά δύσκολο αλλά ακατόρθωτο να ερμηνεύσει πειστικά. Άγνωστο γιατί, οι Take That μπήκαν στη καλλιτεχνική βάσανο να διασκευάσουν Nirvana. Το θέαμα τους είναι ο ορισμός του pathetic. Το παρακάτω βίντεο είναι από συναυλία τους στο Earls Court το 1995.

2. Φίλιππος Πλιάτσικας – Πες Κάτι

Κάπου υπάρχουν και όρια. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας δεν δοκίμασε απλά να διασκευάσει σε εντεχνοπυξλαξικο ύφος το Say Something των James αλλά μετέφρασε και τους στίχους έτσι ώστε το κοινό της χώρας να ενταχθεί πιο έντονα στην τρικυμιώδους αισθητικής διασκευή του.

3. Britney Spears – I Love Rock N’ Roll

Δεν χρειάζεται ν’ ακούσεις αυτή τη διασκευή. Η Britney Spears σκοτώνει το κομμάτι που έκανε διάσημο η Joan Jett με τους Blackhearts πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και πρωτοτραγούδησαν οι Arrows το 1975. Ναι, κάτι δεν πάει καλά με την ποπ τραγουδίστρια που έγινε μανία πίσω στη δεκαετία του 2000 και αυτή η καλλιτεχνική επιλογή που έκανε το 2001 είναι μια από τις πιο ανέμπνευστες στιγμές στην ιστορία της ποπ μουσικής.

4. Paul Young – Love Will Tear Us Apart Again

Πολλοί δολοφόνησαν το κομμάτι των Joy Division, με τον τρόπο όμως που ο ποπ σταρ της δεκαετίας του 1980, Paul Young, έκανε, κάνεις δεν θα τα καταφέρει ποτέ.

5. Shakira – Back in Black

Κάπου οι AC/DC έχουν το δικό τους ύφος. Σ’ αρέσει ή όχι το δέχεσαι και τους λατρεύεις ή το αντίθετο. Η διασκευή της Shakira είναι ότι πιο offiside θα μπορούσε ν’ ακουστεί από τη φωνή της.

6. Βασίλης Πάντσιος – O Ταξιδευτής (The Passenger)

Ο Βασίλης Πάντσιος μπορεί να κάνει τα δικά του βήματα καριέρας στο έντεχνο ελληνικό ροκ αλλά με διασκευές σαν και αυτή κάπου χάνει την μπάλα και ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας. Το Passenger των Iggy και των Stooges με ελληνικό στίχο είναι σαν να βγαίνεις με ποδήλατο θαλάσσης στα μανιασμένα κύματα ωκεανού.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X