Fragilemag

Πέδρο Αλμοδόβαρ – Ο πρέσβης του Ισπανικού σινεμά

Πέδρο Αλμοδόβαρ – Ο πρέσβης του Ισπανικού σινεμά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αντλεί έμπνευση μέσα από το ανθρώπινο χάος. Ο Ισπανός σκηνοθέτης οπτικοποιεί και σαρκάζει σοβαρές ή γελοίες συμπεριφορές του σύγχρονου ανθρώπου, με τον δικό του τρόπο και μαεστρία.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης γεννήθηκε σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη 1949. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και παραγάγει περισσότερες από 30 ταινίες.

Πέρα από την εξιδανίκευση των πιο ακραίων ανθρώπινων τρόπων ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά άπταιστα τη γλώσσα της επικοινωνίας. Τον λες και αιμοδότη της μαζικής κουλτούρας.

Εμμονικός με λεπτομέρειες, ανθρώπινες συμπεριφορές – αντικείμενα που μιλούν στο οπτικό πεδίο του θεατή, διαμορφώνει “γωνίες” σκέψης, έρχεται σε διάλογο με το κοινό με ένα μοναδικό τρόπο.

Aπό τα αρχικά βήματα της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας 0 Αλμοδόβαρ γνώριζε πως όσο πιο αληθινό και εκ βαθέων είναι ένα έργο, τόσο πιο πολύ θα βρει τις διόδους επαφής του με το κοινό, όλο και πιο εξομολογητικός γινόταν…

Η 21η ταινία του “Πόνος και Δόξα” (2019) ήταν μιας κατάθεση ψυχής, μια προσωπική αναδρομή στο προσωπικό παρελθόν του. Και η επιλογή του ωραίου Αντόνιο Μπαντέρας δεν ήταν από ναρκισσισμό, αλλά επειδή ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του κι εύκολα ο θεατής τον ταυτίζει μαζί του.

Η τελευταία καλλητεχνική δημιουργία του Αλμοδόβαρ είναι η ταινία με τίτλο Strange way of life (2023). Πρωταγωνιστούν οι Πέδρο Πασκάλ και Ίθαν Χοκ. Είναι ένας μικρού μήκους θησαυρός που αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Καννών

•Ο Αλμοδόβαρ γκρεμίζει τα στερεότυπα και την μικροαστική ηθική, αγκαλιάζοντας με συμπάθεια τους ήρωές του και ειδικότερα τις ηρωίδες του, με τις οποίες ταυτίζεται περισσότερο…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X