Fragilemag

Σινεμά | Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – Δέκα αλήθειες γύρω από τη ζωή του

Σινεμά | Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – Δέκα αλήθειες γύρω από τη ζωή του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να ερμηνεύσει κάθε αλλόκοτο χαρακτήρα. Από τον ψυχαναγκαστικό, μέχρι θανάτου, Σέρλοκ Χολμς ως τον ερασιτέχνη κατάσκοπο που μπλέκει στα πλοκάμια των MI6 και CIA μεταφέροντας απόρρητες πληροφορίες από την Μόσχα στη Δύση. Στη νέα του ταινία “Η Εξουσία του Σκύλου” (The Power of the Dog) ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς γίνεται cowboy. Ερμηνεύει τον χαρισματικό κτηνοτρόφο Φιλ Μπέρμπανκ που προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα (Κίρστεν Ντανστ) και τον γιο της (Κόντι Σμιτ Μακφί), ο Φιλ τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί. Ο ηθοποιός με το παγωμένο βλέμμα και το περίσσιο ταλέντο δεν ζει μια τυπική σταρ ζωή. Το αντίθετο. Είναι ρηξικέλευθος, πολυταξιδεμένος και διαρκώς ανοιχτός σε ρόλους που προκαλούν.

1. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πιστεύει ότι το όνομά του ακούγεται σαν “πορδή στο μπάνιο”
Ο ηθοποιός με το ασυνήθιστο όνομα είχε την αίσθηση ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καριέρα του, γι’ αυτό ξεκίνησε ως Μπένεντικτ Κάρλτον (που είναι το μεσαίο του όνομα). Τελικά, ήταν ο μάνατζέρ του που τον έπεισε να χρησιμοποιήσει τον Κάμπερμπατς, παρόλο που ο ίδιος το απεχθανόταν.

2. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είχε για καιρό την ιδέα να γίνει δικηγόρος
Αν και μεγάλωσε σε μια οικογένεια ηθοποιών, δεν σχεδίαζε να ζήσει τη ζωή του μπροστά από την κάμερα. Στην πραγματικότητα, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ακολουθήσει μια πιο σταθερή δουλειά, γεγονός που τον οδήγησε να σκεφτεί τη δικηγορία.

«Είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσεις μια οικογενειακή ζωή, πόσο μάλλον να γνωρίζεις από πού θα έρθει ο επόμενος μισθός. Οι γονείς μου δούλεψαν πολύ σκληρά ως ηθοποιοί για να μου παράσχουν μια εκπαίδευση, με την οποία είχα την ευκαιρία και το προνόμιο να προσπαθήσω να στραφώ προς άλλους στόχους. Για λίγο, ήθελα να γίνω δικηγόρος. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν κατέληγα εκεί.”

3. Οι γονείς του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο Σέρλοκ είναι οι γονείς του και στην πραγματική ζωή
Τόσο ο Tίμοθι Κάρλτον όσο και η Γουάντα Βένθαμ είναι γνωστοί ηθοποιοί. Ταυτίστηκαν ωστόσο γρήγορα από το κοινό με τους ρόλους τους ως γονείς του διάσημου Σέρλοκ Χολμς.

Ο Κάμπερπματς δήλωσε πως ήταν λίγο νευρικός, όταν συνεργάστηκε με τους γονείς του, καθώς για εκείνον εκτός από οικογένεια ήταν και εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί.

 

4. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πέρασε έναν χρόνο διδάσκοντας στην Ινδία
Ο Κάμπερμπατς αποφάσισε, σε ένα διάλειμμα από την υποκριτική του καριέρα, να διδάξει αγγλικά σε ένα μοναστήρι του Θιβέτ στο Darjeeling της Ινδίας.

«Πάντα με γοήτευε η ιδέα του διαλογισμού και τι σήμαινε», ανέφερε. «Στην Ινδία, πήγα σε ένα ησυχαστήριο αρκετές μέρες για να καθαρίσω και να καθαρίσω το μυαλό μου – μαζί με δώδεκα άλλους ανθρώπους. Ήταν απίστευτα. Έφυγα πραγματικά ανάλαφρος.»

Αν και η διδασκαλία και η υποκριτική φαίνονται άσχετες μεταξύ τους, πολλές από τις δεξιότητες και τις πρακτικές που έμαθε ο Κάμπερμπατς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τον βοήθησαν τελικά στην καριέρα του. «Η ακινησία είναι ένα ουσιαστικό μέρος της δράσης», είπε, «ένα σταθερό σημείο είναι πολύ, πολύ δύσκολο να βρεθεί, ειδικά στον θορυβώδη κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας.»

5. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς απήχθη στη Νότια Αφρική
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μίνι σειράς του 2005 To the Ends of the Earth, ο ηθοποιός κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του. Μαζί με δύο συναδέλφους του έφυγαν μια μέρα για να μάθουν πώς να κάνουν καταδύσεις κοντά στη Μοζαμβίκη. Στον δρόμο της επιστροφής, ο Κάμπερμπατς περιγράφει: «Οι τρεις μας προσπαθούσαμε να αλλάξουμε ένα σκασμένο λάστιχο. Έξι άνδρες εμφανίστηκαν ξαφνικά και μας απείλησαν: «Βάλτε τα χέρια σας στο κεφάλι σας και μη μας κοιτάτε». Μας έψαξαν για ναρκωτικά, χρήματα, όπλα. Στη συνέχεια, μας έδεσαν στο αυτοκίνητο. Εμένα με έδεσαν και με έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ.»
Όπως και πολλοί από τους εύστροφους χαρακτήρες που έπαιξε, ο Κάμπερμπατς συνειδητοποίησε ότι η μόνη του επιλογή ήταν να προσπαθήσει να ξεφύγει από την κατάσταση: «Είπα:« Αν με αφήσετε εδώ, σε τόσο μικρό χώρο, θα υπάρξει πρόβλημα με την καρδιά και τον εγκέφαλό μου.» «Προσπάθησα απλώς να τους εξηγήσω: Θα πεθάνω, πιθανώς και αυτό θα είναι πρόβλημα για εσάς. Θα είμαι ένας νεκρός Άγγλος στο αυτοκίνητό σας. Έκλεισαν την πόρτα, τους άκουσα να διαφωνούν μεταξύ τους και μετά με έβγαλαν έξω. Λοιπόν, ευχαριστώ τον Θεό που τελικά προτίμησαν την ιδέα ότι θα ήταν καλύτερο να με κρατήσουν ζωντανό.»

Κατά κάποιο τρόπο, το περιστατικό έγινε η ώθηση για τον Κάμπερμπατς να συνεχίσει τα όνειρά του ακόμα πιο επιθετικά. «Με δίδαξε ότι έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που φεύγεις και από αυτόν. Μόνος σου», είπε. «Με έκανε να θέλω να ζήσω μια ζωή λίγο λιγότερο συνηθισμένη.»…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X