Fragilemag

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για το πρώτο τρίμηνο του 2023

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για το πρώτο τρίμηνο του 2023
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η νέα χρονιά αρχίζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με καινούργιες ιδέες, πολλές πρωτιές και μεγάλα ονόματα. Από τις 12 έως τις 30 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το πολυσυζητημένο έργο «ΙΝΚ» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τα εισιτήρια και για τις δύο διανομές να έχουν εξαντληθεί από την πρώτη ημέρα προπώλησης για όλες τις παραστάσεις.

Ο διεθνούς φήμης κορυφαίος βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Kavakos & Friends», προσκαλώντας στο Μέγαρο μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς Ελλήνων σολίστ. Στο διήμερο, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα απαιτητικό ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που φέρνει σε πρώτο πλάνο τις σπάνιες εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε όργανα και εκτελεστές.

Επίσης για πρώτη φορά, το Μέγαρο φιλοξενεί στις αίθουσές του και σε άλλους χώρους του το διήμερο αφιέρωμα «Piano Days @Megaron», έναν πιανιστικό μαραθώνιο με συναυλίες αναγνωρισμένων σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωτότυπες συζητήσεις, αλλά και διασκεδαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο νομπελίστας μυθιστοριογράφος Ορχάν Παμούκ είναι ο πρώτος προσκεκλημένος του νέου κύκλου εκδηλώσεων «Λόγος και Μουσική», στο πλαίσιο του οποίου σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό «συνομιλούν» με διεθνούς φήμης μουσικούς, αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις τέχνες…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X