Γυναίκα

Γυμναστική στη θάλασσα με βατραχοπέδιλα για τέλειους μηρούς και γλουτούς(βίντεο)

Γυμναστική στη θάλασσα με βατραχοπέδιλα για τέλειους μηρούς και γλουτούς(βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική. Ξεκινήστε λοιπόν αλλά χρησιμοποιήστε τα κομμένα βατραχοπέδιλα.

Γιατί…

Με τα πέδιλα, αυξάνει η αντίσταση στους μυς των ποδιών, λόγω του νερού. Δηλαδή η εκγύμναση των μυών, ισοδυναμεί με ασκήσεις του γυμναστηρίου, που περιλαμβάνουν βάρη. Το ελεύθερο στυλ με βατραχοπέδιλα, είναι καλή θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα στα γόνατα, όπως χονδροπάθεια και συνδεσμικά προβλήματα ή τραυματίστηκαν στο παρελθόν. Το ύπτιο ενδυναμώνει τους τετρακέφαλους, που με τη σειρά τους ξεκουράζουν τα γόνατα από το βάρος του σώματος.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι η διατήρηση της σωστής θέσης σώματος, καθώς με τα βατραχοπέδιλα τα πόδια δε μπαίνουν βαθιά στη θάλασσα. Έτσι, ο κολυμβητής αποκτά ευλυγισία και καλύτερο ρυθμό, χάνοντας παράλληλα και βάρος. Οι γυμναστές παραδέχονται, ότι τα βατραχοπέδιλα εξασφαλίζουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, στη σύσφιξη γλουτών και μηρών. Για να γυμναστούν μαζί με τα πόδια και οι κοιλιακοί μυς, προτείνονται ασκήσεις όπως ψαλιδάκια, που απαιτούν δύναμη και και στήριξη στην κοιλιά.

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X