Καιρός

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 10 μποφόρ – Φωτό από χιονισμένες περιοχές

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 10 μποφόρ – Φωτό από χιονισμένες περιοχές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 

 

Λάρισα: Το πρώτο χιόνι για τον φετινό χειμώνα έπεσε και στον Κίσσαβο

Λάρισα: Σε καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό βρίσκεται ο καιρός το πρωί του Σαββάτου, μετά από μεγάλο διάστημα «ανοιξιάτικων» θερμοκρασιών στην καρδιά του φθινοπώρου…

Στη Λάρισα βρέχει κατά διαστήματα, ενώ νωρίτερα έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Στα γύρω ορεινά, όμως, έχει σημάνει για τα καλά η ώρα του χειμώνα…

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Σελήνης, από τη Σπηλιά Κισσάβου, όπου είναι εμφανές ότι το χιόνι «πασπάλισε» τις κορυφές του βουνού.

Πλέον, όλα δείχνουν πως οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών – αρχής γενομένης από την Κυριακή – θα είναι σαφώς χαμηλότερες από αυτές των τελευταίων 24ωρων.

Το χιόνι έντυσε στα λευκά Νυμφαίο και Πισοδέρι Φλώρινας

Ο χειμώνας έφτασε και επίσημα στην Ελλάδα με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και να ντύνουν στα λευκά τα χωριά Νυμφαίο και Πισοδέρι της Φλώρινας.

Οι φωτογραφίες από το oladeka.com από τα χωριά Νυμφαίο και Πισοδέρι της Φλώρινας είναι χαρακτηριστικές του χιονισμένου τοπίου, το οποίο αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι.

Εικόνες από τα χιονισμένα Νυμφαίο και Πισοδέρι

Προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις ανέμους, που πνέουν από τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις από πολλές περιοχές για πτώσεις δέντρων. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να παρενέβη σε 18 περιπτώσεις για πτώσεις δέντρων.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν στους δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Καλαμαριάς, Κορδελιού Ευόσμου, Νεάπολης Συκεών.

Σε κάποιες περιπτώσεις προκλήθηκαν φθορές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα.

Σέρρες: Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Λαϊλιά και Μπέλλες

Σέρρες: Έπεσε το πρωί χιόνι στον Λαϊλιά και στο όρος Μπέλλες, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου.

Οι πρώτες νιφάδες και η χιονόστρωση εξέπληξε τους λάτρεις του χιονιού και όχι μόνο με την ατμόσφαιρα να γίνεται άκρως χειμερινή.

Η φωτογραφία είναι από τον Λαϊλιά και συγκεκριμένα από την κάμερα που υπάρχει snowreport.gr

Απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια.

Ωστόσο από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά όπως και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια από δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X