Κεντροαριστερά: Νίκησαν συμμετοχή και… κομματικοί μηχανισμοί

Για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά θα τα πούμε ανοιχτά, καθαρά, eretika και χωρίς να τηρούμε τα προσχήματα ή τους καλούς τρόπους.

Κατ΄αρχάς υπάρχει ένα πολύ θετικό μήνυμα. Είναι η συμμετοχή του κόσμου, που φανερώνει πως η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και αποζητά τι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.

Υπάρχει, όμως και ένα αρνητικό, πολύ αρνητικό μήνυμα. Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι ανίκητοι. Όταν βρεθούν αντιμέτωποι, όπως έγινε στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, υποψήφιοι με κομματικό μηχανισμό με υποψηφίους που στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις, τότε οι κομματικοί μηχανισμοί θριαμβεύουν και μάλιστα δια περιπάτου.

Φάνηκε από τα αποτελέσματα.  Οι δύο πρώτοι νικητές, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, είναι οι υποψήφιοι με τους ισχυρότερους κομματικούς μηχανισμούς. Πολύ περισσότερο η Φώφη Γεννηματά και λιγότερο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τέλος, όσον αφορά στις μελλοντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κεντροαριστερά, έκλεισε την πόρτα ή αν θέλετε συρρίκνωσε δραματικά τις πιθανότητες, που υπήρχαν με τυχόν νίκη άλλων υποψηφίων, για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ