Κοινωνία

Χημικά, ξύλο και… αυγά σε διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών

Χημικά, ξύλο και… αυγά σε διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πορεία και παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς με εντάσεις και χημικά, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας  και της Θεσσαλονίκης.

Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Η ένταση ξεκίνησε όταν αντιπροσωπεία θέλησε να ανέβει στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν. Υπήρξαν σπρωξίματα, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να ξεφουσκώσει τα λάστιχα της κλούβας της αστυνομίας, ενώ πέταξαν αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαδήλωσαν έξω από τρία συμβολαιογραφικά γραφεία, αρχικά στην οδό Κουντουριώτη, όπου επικράτησε μικροένταση, με σπρωξίματα των διαδηλωτών προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, για να περάσουν, την είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το συμβολαιογραφικό γραφείο, χωρίς όμως να καταφέρουν να διασπάσουν τη γραμμή τους.

Στη συνέχεια μετακινήθηκαν έξω από γραφεία συμβολαιογράφων, στις οδούς Ίωνος Δραγούμη και Τσιμισκή, καθώς και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ολοκλήρωσαν τις  παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η  πορεία ολοκληρώθηκε στην Εγνατία οδό, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις για την άλλη Τετάρτη.

ΛΑΕ: Δεν θα σας «περάσει»


«Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α’ κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!)» τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας η ΛΑΕ τονίζει «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν: ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ».

Καταλήγοντας η ΛΑΕ προσθέτει: «Έχουμε, κ. Ρούσκα, διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δεν θα σας περάσει!».

Ιερώνυμος για θρησκευτικά: Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X