Επιλογές

Airbnb: Άνοιξε η πλατφόρμα! 91 μέρες περιθώριο να δηλώσετε εισοδήματα αλλιώς…

Airbnb: Άνοιξε η πλατφόρμα! 91 μέρες περιθώριο να δηλώσετε εισοδήματα αλλιώς…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διορία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν όσοι έχουν συνάψει βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2018.

Μια διορία προκειμένου να εγγραφούν στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Αυτό προβλέπει η νέα εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Βάσει της εγκυκλίου τα υπόχρεα πρόσωπα υποβάλλουν συγκεντρωτική, ανά ακίνητο, «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλες οι βραχυχρόνιες μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 1.1.2018 έως και την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής. (30.8.2018).

Αirbnb: Ο απόλυτος οδηγός – Έτσι θα δηλώσετε τα εισοδήματα

Ειδικά για τα πρόσωπα που από 1.1.2018 και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» έχουν συνάψει βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού και δεν δύνανται να εγγραφούν σε αυτό, θα πρέπει μόνο να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων της οικονομίας του διαμοιρασμού, διακριτά και συγκεντρωτικά, ανά ακίνητο, στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018.

Airbnb

Φωτογραφία από Facebook / Airbnb

Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν με την εγκύκλιο, οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».

Airbnb: Τι σας… έρχεται αν δεν συμμορφωθείτε

Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.

Όσοι δεν συμμορφωθούν απειλούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τέλος, για κάθε ένα ακίνητο δύνανται να ορίζονται περισσότεροι του ενός «Διαχειριστές», με την προϋπόθεση ότι καθένας εξ αυτών δραστηριοποιείται σε διαφορετική ψηφιακή πλατφόρμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X