Κοινωνία

ΔΕΗ: Χαραμάδα για κατάργηση της έκπτωσης 15%

ΔΕΗ: Χαραμάδα για κατάργηση της έκπτωσης 15%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό αφήνει η διοίκηση της ΔΕΗ το ενδεχόμενο να καταργηθεί η έκπτωση 15% που παρέχεται στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς πελάτες. Μάλισα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση ή όχι της έκπτωσης θα παίξει η πορεία της εισπραξιμότητας των οφειλών.

Οι εξελίξεις στην ΔΕΗ

Όπως ανέφερε η διοίκηση της επιχείρησης την Τρίτη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, η δουλειά της QUALCO (η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί τους πελάτες που χρωστούν στην επιχείρηση) προχωρά κανονικά, ωστόσο η πορεία της εισπραξιμότητας είναι εκείνη η οποία τελικά θα καθορίσει το αν τελικά θα διατηρηθεί και η έκπτωση 15%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την επιχείρηση δημιουργείται από πελάτες οι οποίοι κλείνουν και αλλάζουν ΑΦΜ. Αυτοί είναι περίπου 600.000 και έχουν δημιουργήσει οφειλές 800 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να διαχειριστεί τις οφειλές, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο τιτλοποίησης οφειλών, δηλαδή της μετατροπής σε ομόλογα και της πώλησής τους σε μεγάλα funds, σε διεθνείς οίκους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη, τέθηκε θέμα ανάγκης στήριξης του λιγνίτη και  αύξηση της διάρκειας λειτουργίας των μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά στις 32.000 ώρες.

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Αυτά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Ως προς αυτό τονίστηκε η ανάγκη η κυβέρνηση και η Κομισιόν να επιβεβαιώσουν τη στήριξη στο λιγινίτη με τη διμαόρφωση μηχανισμού ισχύος ο οποίος θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X