Show Biz

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο Εφετείο για τους βιασμούς δύο αγοριών

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο Εφετείο για τους βιασμούς δύο αγοριών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημήτρης Λιγνάδης: Για τις 9 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου, κατηγορούμενος για την υπόθεση των βιασμών δυο αγοριών. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων που διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Ο τελευταίος που θα πάει φυλακή είναι ο Λιγνάδης», δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι η αθωότητά του είναι δεδομένη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών να αποφυλακιστεί με όρους μετά από προσωρινή κράτηση 17 μηνών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει κριθεί ένοχος, κατά πλειοψηφία, από το πρωτόδικο δικαστήριο για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015. Ωστόσο, οι δικαστές τον έκριναν ομόφωνα αθώο για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κρίνοντας ότι στο Δημήτρη Λιγνάδη έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή καθώς και πως θα έπρεπε να επανεξεταστεί η αθωωτική απόφαση για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καλείται, τώρα, να κρίνει αν είναι βάσιμη ή όχι η έφεση που ασκήθηκε από την αρμόδια Εισαγγελέα και αν τελικά ο Δημ. Λιγνάδης θα καταδικαστεί σε βαρύτερη ποινή η οποία θα τον οδηγήσει και πάλι στη φυλακή.

Στην απόφαση της εισαγγελικής λειτουργού για να ασκήσει έφεση, μεταξύ άλλων, φέρεται να βάρυνε η απαξία και η βαρύτητα της πράξης, η βλάβη που προξένησε στα θύματα, η ένταση του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και η εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα , λόγω της ανηλικότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για αναστολή στην έκτιση της ποινής του με αποτέλεσμα, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών, να αφεθεί ελεύθερος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε ανοίξει την αυλαία του στις 11 Φεβρουαρίου 2022 και κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, εξέτασε δεκάδες μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν να αναφερθούν στις επίδικες υποθέσεις αλλά και την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν και τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες οι οποίοι κάνοντας σοκαριστικές περιγραφές επέμειναν στις καταγγελίες τους ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο, ενώ ήταν ανήλικοι. Μόνη εξαίρεση ο τρίτος μηνυτής ο οποίος, παρά την απόφαση για βίαιη προσαγωγή, επέλεξε να μην εμφανιστεί στη δίκη με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας. Ωστόσο, οι καταθέσεις του αναγνώστηκαν από το δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και μίλησε για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους με διαφορετικά κίνητρα ενώ προσέδωσε στην εμπλοκή του και πολιτικά κίνητρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X