Κοινωνία

Εκλογές 2023: Σε 16 εκλογικά τμήματα δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα τάμπλετ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Εκλογές 2023: Σε 16 εκλογικά τμήματα δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα τάμπλετ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές 2023: Ανοιχτές από τις 7 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, οι κάλπες στην επικράτεια προκειμένου οι Έλληνες εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Tablet

Με καινοτομία, hightech και πιο σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 το βράδυ της 21ης Μαϊου. Και αυτό γιατί θα υπάρχουν τα tablet και το σύστημα SRT.

Συγκεκριμένα, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διαθέτουν μία συσκευή ασφαλούς μετάδοσης (SRT), δηλαδή ένα tablet με το οποίο θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών.

Έτσι φέτος η πρώτη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να γίνει δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν πως στις 9 το βράδυ της 21ης Μαΐου θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι δείχνει η κάλπη για το 80% της Επικράτειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X