Κοινωνία

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια και με το ψωμί! Φόβοι για 1,5 ευρώ η φραντζόλα (video)

Εκτός ελέγχου η ακρίβεια και με το ψωμί! Φόβοι για 1,5 ευρώ η φραντζόλα (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ελλείψεις στο σιτάρι, καθώς εξαιτίας του πολέμου έχουν σταματήσει οι εισαγωγές από Ουκρανία και Ρωσία, εκτοξεύουν την τιμή και στο ψωμί. Και κάπως έτσι η ακρίβεια μετατρέπεται στον απόλυτο εφιάλτη…

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η φραντζόλα των 500 γρ. μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 1,5 ευρώ.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μας ανακοίνωσαν 25-30 λεπτά αύξηση στο μαλακό σιτάρι. Αυτή την εβδομάδα μάλλον έχει ξεφύγει κι άλλο η τιμή» δήλωσε στο TRT Greece.

«Αρχές της άλλης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα πολύ πιθανό να δούμε αυξήσεις και δεν θα είναι 10-20 λεπτά» σημείωσε ο πρόεδρος των αρτοποιών Μαγνησίας. Όταν ρωτήθηκε δε αν θα δούμε να φτάνει το 1,5 ευρώ η φραντζόλα, είπε χαρακτηριστικά: «Να μην ξεφύγει κιόλας…».

Αυξήσεις «φαρμάκι» σε σουβλάκια, σάντουιτς, τυρόπιτες – Πότε και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τις ελλείψεις στο μαλακό αλεύρι. Μάλιστα, ανέφερε ότι αλευρόμυλος στη Θεσσαλία προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης πρώτης ύλης, με αποτέλεσμα αρτοποιοί που προμηθεύονταν μαλακό αλεύρι από τον συγκεκριμένο μύλο να έχουν μείνει ξεκρέμαστοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X