Κοινωνία

Ένταση έξω από την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου

Ένταση έξω από την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εικόνες συνωστισμού δημιουργήθηκαν και σήμερα έξω από την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, όπου εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να λάβουν πληροφορίες για τις άδειες παραμονής στην Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν έγλειψαν και οι στιγμές έντασης, καθώς μια ομάδα μεταναστών διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Μεσογείων.

Όπως είναι φυσικό, στους δρόμους της περιοχής καταγράφεται έντονο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την τήρηση της τάξης και την αποτροπή των επεισοδίων.

Σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε την παράταση κατά έξι μήνες της ισχύος όλων των αδειών διαμονής και των δελτίων των αιτούντων άσυλο.

«Στη χώρα μας υπάρχουν 100.000 αιτούντες άσυλο, κάτι που δημιουργεί πίεση σε μια υπηρεσία με λίγες εκατοντάδες υπαλλήλους. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτόν το όγκο των αιτήσεων και των ανανεώσεων και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωσή τους, έχουν μια προσωπική ανασφάλεια και έρχονται εδώ για να λάβουν μια πληροφορία η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι το 80% δεν θα έπρεπε να βρίσκεται έξω από την Υπηρεσία. «Το λέμε με κάθε τρόπο, η Αστυνομία είναι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πέραν της παράτασης ισχύος των αδειών διαμονής, η Υπηρεσία Ασύλου προχώρησε στη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για μια σειρά διοικητικών πράξεων, με στόχο την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των αιτούντων.

Επιπλέον, έχει αναρτηθεί σύνδεσμος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, όπου οι αιτούντες άσυλο μπορούν να αναζητούν τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Δείτε ακόμη:

Θρίλερ κατασκοπείας και τρομοκρατίας στη Δανία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X