Κοινωνία

Φίλος του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμό: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως έγινε μια στραβή»

Φίλος του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμό: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως έγινε μια στραβή»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερος μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ένας συνεργάτης, σεναριογράφος και φίλος του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου και γνωστός της ηθοποιού και καταγγέλλουσας για βιασμό Έλενας Αθανασοπούλου.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν έγινε το περιστατικό με την ηθοποιό, που καταγγέλλει βιασμό ο γνωστός σκηνοθέτης τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως έγινε μία…στραβή.

«Μου είπε ότι είχε βγει με την Έλενα και μετά πήγαν σε ένα πάρκινγκ και, κάπου εκεί, είχαν βρεθεί στο πίσω κάθισμα, έκαναν προκαταρκτικά και κάπου εκεί εκείνος είχε ξεκινήσει την πράξη και εκείνη αντέδρασε. Προσπάθησε να την ηρεμήσει και μετά την άφησε στο «Ακρωτήρι» σε μία φίλη της. Εκείνη δεν του μιλούσε και έφυγε. Μου είπε να την πάρω. Του είπα δεν την ξέρω πολύ καλά και της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντηση της ήταν πως «ο Κωστόπουλος με βίασε».

Εκεί, εγώ πάγωσα. Τον παίρνω πάλι και του το λέω. Και μου λέει όχι εγώ μόλις μου είπε να σταματήσω, σταμάτησα αμέσως. Με ρώτησε τι θα κάνει, θα πάει αστυνομία. Μου είπε αν θέλει να πάμε αστυνομία να πάμε μαζί. Την ρώτησα εάν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε «ναι». Αργότερα, μου είπε πως δεν είχε το θάρρος» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Η αντίδραση του όταν είπε πως την βίασε πως ήταν; Έδειξε να είχε έκπληξη;
Μάρτυρας: Μου έδειξε έκπληξη του στιλ τι είναι αυτά που λέει…Το αρνιόταν. Μου είπε «μόλις αντέδρασε, σταμάτησα.»
Σύνεδρος: Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ τους;
Μάρτυρας: Όχι.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως πρόθεση του σκηνοθέτη όταν επικοινώνησε μαζί του ήταν να πάρει τηλέφωνο την καταγγέλλουσα διότι δεν του μιλούσε όλο το βράδυ.

Υπ. Κατηγορίας: Ήθελε να καταλάβει εάν είχε σκοπό η κυρία Αθανασοπούλου να τον καταγγείλει. Σας είπε να πάνε μαζί στην αστυνομία; Τι εννοούσε; Σας φαίνεται λογικό αυτό;
Μάρτυρας: Για τον Κωστόπουλο ναι. Είναι άνθρωπος που δεν κωλώνει. Εάν έχει πρόβλημα μπορεί να πάει και ο ίδιος στην αστυνομία.

«Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω εάν επρόκειτο για βιασμό» είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Συν.Υπερ:Είναι βιαστής ο Κωστόπουλος;
Μάρτυρας: Όχι εντάξει για να κάνω παρέα μαζί του…
Συν. Υπερ: Το 2012 και το 2013 κάνατε παρέα μαζί του; Διακόψατε μαζί του επειδή θεωρήσατε ότι την βίασε;
Μάρτυρας: Όχι

Ο μάρτυρας κατέληξε στην κατάθεση ότι αφενός είναι υπέρ του metoo, αφετέρου ωστόσο δε γνωρίζει τι έγινε εκείνο το βράδυ. «Είμαι υπέρ του metoo και των γεγονότων αυτών, για αυτό αποφάσισα να καταθέσω για την Έλενα. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να έχω γνώμη τι έγινε εκείνο το βράδυ» είπε ο μάρτυρας, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του.

Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Απριλίου ενώ το δικαστήριο διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή μίας μάρτυρα, φίλης της καταγγέλλουσας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X