Θέμα

Γιάννης Σκαφτούρος: Πρωτοφανής ο τρόπος εκτέλεσης – Γιατί τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του

Γιάννης Σκαφτούρος: Πρωτοφανής ο τρόπος εκτέλεσης – Γιατί τον δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά το συμβόλαιο θανάτου κατά του Γιάννη Σκαφτούρου, του «θείου Τζο», ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα της νύχτας, που είχε απασχολήσει για σωρεία σοβαρών υποθέσεων.

Από τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (25.04.2022) όταν οι εκτελεστές του μπήκαν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν οι δράστες που εκτέλεσαν τον 55χρονο με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν την 22χρονη κόρη του και τον 45χρονο συμπέθερό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, βάσει των συμβολαίων θανάτου που είχαν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι δράστες επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 55χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρισκόταν και εκτός Αθηνών. Για να το κάνουν αυτό, οι δράστες πήραν μεγάλο ρίσκο: μετακινήθηκαν εκτός Αθηνών, με κίνδυνο να συλληφθούν εύκολα αφού κινούνταν σε άγνωστα μέρη.

Σύμφωνα με τις αρχές η επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι του θύματος, είτε ως επίδειξη δύναμης, είτε γιατί σε άλλα σημεία ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε ένοπλος και με θωρακισμένο αυτοκίνητο, οπότε θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τον εκτελέσουν.

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, χωρίς να υπολογίζουν πως στο σπίτι βρίσκονταν πολλοί συγγενείς και φίλοι του θύματος.

Πρωτοφανής επίθεση

Η δολοφονία Σκαφτούρου έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αρχικά, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται κυρίως στον εντοπισμό των δύο δραστών που αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή, ενώ πιθανώς είναι κι εκείνοι που δολοφόνησαν τον 55χρονο.

Οι δράστες εικάζεται ότι είτε έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο, είτε έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινή ορεινή περιοχή. Αυτός είναι κι ο λόγος που από την αστυνομία έχει «σηκωθεί» ελικόπτερο, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες.

Πολύ σημαντικό στοιχείο θεωρείται ότι -σε αντίθεση με άλλα συμβόλαια θανάτου- αυτή τη φορά έχει εντοπιστεί ένα από τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Πρόκειται για ένα στοιχείο που ενδέχεται να βοηθήσει τις αρχές στις έρευνες.

Ήξεραν το πρόγραμμα των φρουρών του

Ακόμη ένα στοιχείο, είναι ότι δράστες γνώριζαν πως οι «φρουροί» του Γιάννη Σκαφτούρου είχαν πάρει ρεπό. Σε βίντεο που δημοσίευε ο 55χρονος στα social media υπήρχαν πολλοί ένοπλοι φρουροί, οι οποίοι μάλιστα πυροβολούσαν στον αέρα. Σήμερα, όμως, είχαν πάρει άδεια, ίσως λόγω της ημέρας και αυτό φαίνεται πως οι δολοφόνοι το ήξεραν και γι’ αυτό αποφάσισαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X