Κοινωνία

Γρεβενά: 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Γρεβενά: 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γρεβενά: Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού των Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου Γρεβενών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα της τετραήμερης γιορτής περιλαμβάνει, εκπαιδευτικά σεμινάρια, μαγειρέματα, ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δράσεις και μουσικές συναυλίες, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι. Η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εκεί απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών.

Ήδη, στον χώρο του Πάρκου, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ξύλινοι κορμοί, που κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα σμιλευτούν με την τεχνική του αλυσοπρίονου από έμπειρους καλλιτέχνες, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο των Γρεβενών. Το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.

Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, που αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας (τον Πανελλήνιο Σύλλογος με έδρα τα Γρεβενά), σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X