Κοινωνία

Η Τουρκία ζητά αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη

Η Τουρκία ζητά αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ωραρίου λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη θέτει με προκλητική του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας! Ο λόγος; Η προσευχή της Παρασκευής.

Η οδηγία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/Βάθμιας και Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία καλούνται οι διευθυντές των μειονοτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και Ροδόπης για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του εγκεκριμένου ωρολογίου προγράμματος όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας χωρίς καμία παρέκκλιση, δεν άρεσε στην Τουρκία.

Η Άγκυρα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της, ζητά να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων την Παρασκευή, μέσα προσευχής για τους Μουσουλμάνους, ώστε να «διευκολύνονται» μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δεν διστάζει μάλιστα να επαναλάβει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας» και να κατηγορήσει την Ελλάδα για περιορισμό θρησκευτικών ελευθεριών!

Στην ανάρτησή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για εγκύκλιο που περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία και καλεί τις ελληνικές αρχές «να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση που περιορίζει τους μαθητές που σπουδάζουν στα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τους καθηγητές να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στηρίζεται σε σχετική καταγγελία της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», την οποία και αναπαράγει στη δική του ανάρτηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X