Κοινωνία

Καιρός: Φόβοι για πλημμύρες σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη με τη νέα κακοκαιρία

Καιρός: Φόβοι για πλημμύρες σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη με τη νέα κακοκαιρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα χιόνια που βύθισαν την Αττική στα προβλήματα, παραμένουν στους δρόμους πολλών περιοχών του Λεκανοπεδίου. Και πριν οι πολίτες πάρουν ανάσα, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να «χτυπήσει». Και δεν βάζει τόσο στο «στόχαστρο» την Αττική, όσο Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη.

Ήδη, η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

«Αυτό το νέο κύμα της κακοκαιρίας θα έχει βροχές στην ηπειρωτική χώρα από το πρωί του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά και το Ιόνιο που στη συνέχεια θα επηρεάσουν όλη την χώρα και από το μεσημέρι και την Αττική. Συγκεκριμένα στο λεκανοπέδιο όλα δείχνουν ότι θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα αλλά θέλει προσοχή λόγω του χιονιού που έχει συσσωρευτεί αλλά και γιατί θα φρεάτια είναι ακόμα κλειστά και δεν έχουν καθαριστεί», τόνισε ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνει επίσης πως «αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι ισχυρές και σε μεγάλη διάρκεια βροχές που θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου επίσης είχαμε χιόνια. Στις περιοχές αυτές περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις για ένα ολόκληρο 24ωρο. Επίσης βροχές θα έχουμε και στην Εύβοια που τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, χιόνια θα πέσουν σε χαμηλά υψόμετρα στην Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Τρίπολη. Μάλιστα σημείωσε ότι ειδικά στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως θα χρειαστεί οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X