Κοινωνία

Καβάλα: Έφτυσε τον μαέστρο επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι το… «Μακεδονία ξακουστή» (vid&pic)

Καβάλα: Έφτυσε τον μαέστρο επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι το… «Μακεδονία ξακουστή» (vid&pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που μία γυναίκα αποφάσισε να φτύσει τον μαέστρο σε συναυλία στην Καβάλα, επειδή έπαιζε Μπαχ και όχι κομμάτια Ελλήνων συνθετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018.

Η Φιλαρμονική των Κρηνίδων βρισκόταν στην σκηνή όταν εκείνη πλησίασε τον μαέστρο. Άρχισε να του μιλάει σε έντονο ύφος επειδή δεν έπαιζε Έλληνες συνθέτες, αλλά και το «Μακεδονία ξακουστή».

Έφτυσε τον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο δεχόμενη τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων θεατών. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους θεατές των πρώτων σειρών».

Όπως αναφέρεται, ο μαέστρος κ. Σαββίδης και η συντονίστρια της εκδήλωσης, απάντησαν ότι η μουσική είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε κανένα λαό ενώ το πρόγραμμα πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγο αργότερα» όμως σημειώθηκε και ένα δεύτερο αξιοσημείωτο περιστατικό «όταν ένας θεατής, διαμαρτυρήθηκε για την αναφορά της παρουσιάστριας στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες, με το τούρκικο της όνομα, δηλαδή Καβάκια. Ο κύριος δεν έμεινε εκεί. Σε έντονο ύφος έκανε αναφορά στο νέο Μακεδονικό Κόμμα εισπράττοντας τελικά την δυσαρέσκιά αρκετών εκ των υπόλοιπων θεατών που ήταν δίπλα του»…

Πηγή πληροφοριών: Κόκκινο Καβάλας /Xanthi News

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Πορεία στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία – Επεισόδια κουκουλοφόρων και διαδηλωτών (vids)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X