Κοινωνία

Κικίλιας: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Κικίλιας: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, προειδοποιώντας ότι οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές.

Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, στόχος είναι μέχρι την Τετάρτη 7/4 το νοσοκομείο να διαθέτει 130 απλές κλίνες COVID οι οποίες σταδιακά να γίνουν έως 180 και 33 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Όλα τα non COVID περιστατικά του Θριασίου θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές ενώ στην εφημερία, μαζί με το Ασκληπιείο θα συνεπικουρεί και ο ιδιωτικός τομέας προκειμένου να υποστηριχθεί ο αυξημένος νοσηλευτικός όγκος, όπως είπε.

Λόγω των ιδιαιτέρων αναγκών που έχει προκαλέσει η πίεση στο σύστημα υγείας, στο κομμάτι της εντατικής θεραπείας, με την χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων, δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα από τις 47 κλίνες που θα υπάρχουν στην Α ΥΠΕ, οι 16 εξ αυτών θα είναι στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, οι 5 στον Ευαγγελισμό, άλλες 5 θα υπάρχουν στο Λαικό Νοσοκομείο, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο Ελπίς και 10 στο Κωνσταντοπούλειο. Οι υπόλοιπες 4 κλίνες που αφορούν την Β ΥΠΕ θα λειτουργούν στο Αττικόν.

Για το ζήτημα των εμβολιασμών ο κ. Κικίλιας τόνισε πως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το ότι πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βιώνουμε σήμερα. «Αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 1 εκατ. 691 χιλιάδες εμβολιασμοί» επεσήμανε.

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου – Πώς θα γίνονται τα ψώνια 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X