Κοινωνία

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που κατηγορείται για την κλοπή έργων τέχνης, μεταξύ αυτών και ενός πίνακα του Πικάσο, από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφεραν πληροφορίες του ALPHA, ο 49χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η κλοπή είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 και οι πίνακες που αφαιρέθηκαν από τον δράστη ήταν του Πάμπλο Πικάσο και του Πιετ Μοντριάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Σάκης Κεχαγιόγλου, εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα κατηγορηματικός ότι ο πελάτης του έδρασε μόνος του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ποινικολόγο, στην απολογία του σήμερα ο πελάτης του έδωσε εξηγήσεις με αποδείξεις για τις εργασίες που έκανε στην Αγγλία και την Ολλανδία, καθώς μετέβαινε στις χώρες αυτές για λόγους εργασίας.

Τι εκλάπη από την Πινακοθήκη

Η κλοπή του 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη αφορούσε πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν αλλά και ένα σχέδιο σε χαρτί.

Το έργο του Πικάσο είχε τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι» και είχε δωριστεί το 1949 από τον καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό, ως φόρος τιμής για την προσφορά των Ελλήνων στην αντίσταση κατά του ναζισμού.

Ο δεύτερος πίνακας, του Ολλανδού ζωγράφου, έχει τίτλο «Ο Ανεμόμυλος Στάμμερ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε κλαπεί επίσης ένα σχέδιο σε χαρτί, των αρχών του 17ου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο), το οποίο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας του, γιατί πίστεψε πως καταστράφηκε αφού το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει αίματα από το χέρι του τη νύχτα της κλοπής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X