Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας των γιατρών στο Αττικό Νοσοκομείο! Εφημερία με δεκάδες ράντζα και γεμάτες ΜΕΘ

Κραυγή αγωνίας των γιατρών στο Αττικό Νοσοκομείο! Εφημερία με δεκάδες ράντζα και γεμάτες ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξανά με δεκάδες ράντζα και υπεράριθμες κλίνες ξεκίνησε η σημερινή γενική εφημερία στο Αττικό Νοσοκομείο. Αυτό αποκαλύπτουν σε ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας οι γιατροί του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας ότι και πάλι το Αττικό γίνεται «ακορντεόν», υπερφορτώνονται τμήματα και κλινικές σε βάρος άλλων, δεν επαρκεί πλέον το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα COVID, ενώ η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει χρόνια πίσω.

«Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που στην ουσία “βγάζει σε αναστολή” μεγάλο μέρος των συναδέλφων του χειρουργικού τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ την υγεία του γενικού πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κέντρα μιας και αναβάλλονται σοβαρότατες επεμβάσεις (πχ αφαίρεση νεοπλασιών, αγγειοχειρουργικές, ορθοπαιδικές, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις). Όλοι οι γιατροί αγανακτούμε με αυτό το καθεστώς» τονίζουν.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούν την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του νοσοκομείου και όλου του ΕΣΥ με προσωπικό και χρηματοδότηση, καθώς και στην άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό. Ζητούν δε να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του ΑΤΤΙΚΟΥ και της 2ης ΥΠΕ εν γένει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X