Κοινωνία

Μετά από μία ημέρα κράτησης, οι τρεις δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Μετά από μία ημέρα κράτησης, οι τρεις δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι του «liberal.gr» και του «Φιλελεύθερου» μετά από μια νύχτα στο κρατήριο.

Ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο δικηγόρος των τριών δημοσιογράφων Τάσος Αρβαντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας ανέφερε:

«Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν. Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία» συμπλήρωσε. Δεν μπορεί να κρέμεται πάνω από τους συναδέλφους μου η απειλή αν θα είμαι ο επόμενος που θα κινδυνεύσει από κάποιον υπουργό. Για το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρωτοπόρος στην πολιτική υπεράσπιση των δικαιωμάτων η σιωπή τους είναι ντροπή».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης τόνισε ότι η υπόθεση ουσιαστικά «αφορά την έκφραση» και όχι μία μάχη της εφημερίδας. «Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί.. Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση» είπε ο κ. Μαυρίδης ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ αλλά και τους δημοσιογράφους που τους στήριξαν.

Στο πλευρό των τριών δημοσιογράφων βρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Ο βουλευτής κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης αναφέροντας «ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».

Καμμένος: Δεν είχα ποτέ καμία αρμοδιότητα στο προσφυγικό ούτε σε κονδύλια της Ε.Ε.

Αντίστοιχα ο κ. Καραγκούνης τόνισε: «πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά». Να τους χαιρόμαστε».

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού -Το tweet του Πάνου Καμμένου

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δημοσιογράφοι προσήλθαν αυτοβούλως και παρουσιάστηκαν αρχικώς χθες στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο ΑΤ Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εναντίον τους και εναντίον τεσσάρων ακόμη δημοσιογράφων της εφημερίδας για δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια και έρευνα που αφορούσε στη διαχείριση των πόρων που διατίθενται για το προσφυγικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X