Κοινωνία

Μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Oμάδα νεαρών έδρασε στη Χαριλάου Τρικούπη για ακόμη μία νύχτα στο ύψος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πετώντας βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής (στις 21.00 και τις 23.00).

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Ένταση στο συλλαλητήριο

Νωρίτερα χθες διμοιρία των ΜΑΤ μπαίνει ως φραγμός μπροστά σε Χρυσαυγίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κλαυθμώνος φωνάζοντας συνθήματα προς την πλευρά των Αντεξουσιαστών.

Ομάδα Χρυσαυγιτών κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φραγμό της αστυνομίας.

Ένταση στον φραγμό της Πανεπιστημίου με ομάδα χρισταυγιτών. Μικροένταση καθώς ακροδεξιοί επετέθηκαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.

Μικροεπεισόδια στα Προπύλαια, την ώρα του συλλαλητήριου για τη Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος.

Διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών και κρότων λάμψης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί της Κυριακής αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ενώ ολοκληρώθηκε, χωρίς επεισόδια, η αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται μετά προς τα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή των Εξαρχείων επιτέθηκαν σε μηχανάκια που επέστρεφαν από το συλλαλητήριο με ελληνικές σημαίες.

Περίπου 1.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Η αστυνομία έλαβε ισχυρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα και να μην συναντηθούν οι διαδηλωτές του Συντάγματος με τους αντιεξουσιαστές.

Με κεντρικό σύνθημα «καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό» οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, δημιουργήθηκε «νεκρή ζώνη» στα Προπύλαια, με κλούβες των ΜΑΤ στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας που απέκλεισαν τον δρόμο προς το Σύνταγμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X