Κοινωνία

Παρασκήνιο! Με… φρένο Μαξίμου έμεινε «σκέτη σύσταση» η μάσκα

Παρασκήνιο! Με… φρένο Μαξίμου έμεινε «σκέτη σύσταση» η μάσκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το μείγμα των μέτρων που έχουν ληφθεί στα πεδία της καθημερινότητας και της οικονομίας δεν έχει τελικά ουσιαστικές αλλαγές εν μέσω πανδημικής έξαρσης, μετά το σχετικό φρένο κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων. Η επιτροπή των ειδικών δεν ανακοίνωσε τελικά χθες, έπειτα από ψηφοφορία, την υποχρεωτική επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς, την ώρα της συνεδρίασής της, ο Άκης Σκέρτσος ήδη διαμήνυε ότι «δεν έχουν φύγει από το τραπέζι τα μέτρα που ισχύουν» μιλώντας «για τήρηση των περιορισμών που ήδη γνωρίζουμε».

Το θέμα της μάσκας προκαλεί και διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής. Ενώ ο Νίκος Σύψας, φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση, είχε αναφέρει ότι η «επιτροπή δεν πρότεινε ποτέ να βγάλουν οι πολίτες τις μάσκες», κάνοντας λόγο «για εντελώς λάθος μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία», η Βάνα Παπαευαγγέλου επέρριψε ευθύνες χθες στα ΜΜΕ για την αντίληψη που διαμορφώθηκε συστήνοντας «τη χρήση μάσκας χωρίς εξαιρέσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός» .

Ο Γεωργιάδης αγνοεί το πλαίσιο Μαξίμου

Επιπλέον, διαψεύστηκαν και τα σενάρια περί λειτουργίας κλειστών χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας «μόνο για εμβολιασμένους» από τη στιγμή που ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε δώσει γραμμή πως «παραμένουμε πιστοί στο πλαίσιο που έχουμε ανακοινώσει». Ο κ. Σκέρτσος είχε σημειώσει ότι «σε αυτή τη φάση πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο (σ.σ.: αμιγών και μεικτών χώρων) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έσπευσε να προαναγγείλει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τους αρμόδιους υπουργούς «για το νέο καθεστώς που θα αφορά τους χώρους διασκέδασης».

Τζανάκης: «Σύντομα 3.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα! Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν»

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανιζόταν ανενημέρωτος για τις αποφάσεις του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα καθώς δήλωνε ότι «είναι πιθανόν η επιτροπή των ειδικών να αποφασίσει να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως Covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους». Διαβεβαίωνε μάλιστα ότι «αν υπάρξει σχετική εισήγηση, η κυβέρνηση θα την εφαρμόσει».

Με rapid test απ’ τα νησιά

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε χθες πως «συζητήθηκε στην επιτροπή των ειδικών το ενδεχόμενο στην επιστροφή από τα νησιά να ζητείται μοριακό ή rapid test” αντί για self test που έχει αναχθεί σε υπερόπλο από την κυβέρνηση. «Πρώτα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε όλα τα νησιά» σημείωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X