Κοινωνία

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε κατάστημα Jumbo στον Κολωνό

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε κατάστημα Jumbo στον Κολωνό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα παρέμβαση σε κατάστημα Jumbo, αυτή τη φορά στον Κολωνό, πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

«Τα Jumbo είναι μια απίστευτη γαλέρα, ίσως η χειρότερη νόμιμη γαλέρα της Ελλάδας. Μια νόμιμη γαλέρα που έφτασε να έχει σύνθημα για να κρυφτούν οι εργαζόμενοι αν έρθει έλεγχος λες και είναι παρασκευαστήριο ναρκωτικών της μαφίας. Είναι λιανική και πονάει στις πωλήσεις. Ειδικά στις μεγάλες γιορτές. Θα το εκμεταλλευτούμε. Παρεμβαίνουμε στα μαγαζιά την ώρα του μεγαλύτερου τζίρου τους. Αναδεικνύουμε την αθλιότητα αυτής της επιχείρησης που το όνομά της πρέπει να γίνει σύμβολο της καταπάτησης εργατικών δικαιωμάτων. Καλούμε τον κόσμο να την μποϋκοτάρει» αναφέρουν στο κείμενο / ανάληψη ευθύνης.

Παράλληλα, τονίζουν πως τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, ως εργάτες «μας νοιάζει η ζωή των εργαζόμενων» και τονίζουν πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι παιχνίδια».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι ο εσωτερικός κανονισμός των Jumbo θα παραμείνει μια εικόνα από ένα άθλιο παρελθόν και όχι μια πραγματικότητα που έρχεται από ένα αθλιότερο μέλλον» διαμηνύει η αναρχική συλλογικότητα.

Aξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικά 24ωρα, η αναρχική συλλογικότητα πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του Jumbo στο Μοσχάτο.

Η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) που κάνουν λόγο για «εργασιακή γαλέρα» και «ασυδοσία» με «καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Πηγές της εταιρείας από την πλευρά τους υπογραμμίζουν ότι «οι ημέρες και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καθορίζονται πάντα από την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας» και πως τηρούνται οι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και «όλα τα εργασιακά δικαιώματα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X